ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Να παρέμβει άμεσα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κατοχυρώνοντας την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης –Το παράδειγμα της Περιφέρειας Ηπείρου

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις μέρες αυτές με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Ροδόπη , αποτελούν μνημείο σοβαρών παραλείψεων και ευθυνών που αντί να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους ,οδήγησαν σε ένα ιδιότυπο black out στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης ,της απλής αναφοράς για ένα κρούσμα που ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε στη Θράκη, όπου θρηνούμε ήδη απώλειες από την εμφάνιση του ιού ,εφαρμόστηκε μία αλλοπρόσαλλη τακτική διαψεύσεων από παντελώς άσχετους με το θέμα αυτό φορείς ,όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης που εκτέθηκε σοβαρά στα μάτια της κοινωνίας μιας και δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Αυτός σε επίπεδο τουλάχιστον της δημόσιας επικοινωνίας, οριοθετείται σαφώς και μόνο στην ενημέρωση του κόσμου επί του  ιατρικού  πεδίου .Όλοι χειροκροτήσαμε την δημοσιοποίηση της λίστας με τους γιατρούς που μπορούν υπεύθυνα να ενημερώσουν στο θέμα του κορωνοιού και ήδη τα ΜΜΕ όπως και η Ροή news την αξιοποίησαν δεόντως φιλοξενώντας  συνεντεύξεις και άρθρα γιατρών μελών του .

 Χωρίς ποτέ να υπάρχει επίσημη θέση¨, διαδόθηκε πως την ευθύνη της ενημέρωσης  έχει μόνο το Νοσοκομείο της Κομοτηνής η Δκτρια του οποίου κρατά μία στάση παντελούς άρνησης επικοινωνίας προκειμένου ,ως οφείλει, να εισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας προκειμένου να μην επιτρέψει ανυπόστατες φήμες και σενάρια να δημιουργήσουν πανικό ή το αντίθετο ,επικίνδυνο εφησυχασμό που θα είναι ολέθριος για τον τόπο μας.

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι πως ενώ η Δκση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ενημέρωνε με αξιοπιστία για τα κρούσματα που νοσηλεύοντας σε αυτό σε επίπεδο Περιφέρειας ,συμβάλλοντας απόλυτα στην υπεύθυνη ενημέρωση ,από την Κυριακή αυτό σταμάτησε. Έτσι σήμερα εν μέσω πανδημίας, οι συμπολίτες διαβάζουν για κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές ,καραντίνες γιατρών και φυσικά ο καθείς ανάλογα με τις πληροφορίες του οριοθετεί και έναν αριθμό κρουσμάτων ακόμη και νεκρών !Και είναι μόνο η αρχή ..Τι θα γίνει όταν θα φτάσουμε στην κορύφωση της πανδημίας;

Την υποχρέωση στην υπεύθυνη ενημέρωση την έχει η πολιτεία και ο ΕΟΔΥ εν προκειμένω. Γι αυτό και κάθε μέρα ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας και το Υπουργικό επιτελείο ενημερώνουν για νούμερα και μέτρα. Φαντάζεται κανένας τι θα γίνονταν αν ακολουθούνταν η ενταύθα τακτική του «δεν λέμε τίποτα ,δεν διαψεύδουμε τίποτα»;

Για όσους προτρέχοντας μπορούν να υποστηρίξουν ότι αυτό γίνεται παντού τους απαντάμε με την τακτική που ακολουθεί ο πιο πετυχημένος Περιφερειάρχης της Ελλάδας ,ένας από τους κορυφαίους της αυτοδιοικητικούς ,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης .Οι πολίτες λοιπόν της Ηπείρου ενημερώνονται καθημερινά από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για τον αριθμό των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται από τα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της .

Χθεσινή ενημέρωση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

Στο ρεπορτάζ μας παραθέτουμε χθεσινές αναρτήσεις του κ Καχριμάνη. Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες που ορθώς περιγράφονται στην ανάρτησή του. Το ίδιο και στην ανάρτηση του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου όπου επιβεβαιώνονται όλα τα παρακάτω.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Χρήστου Μέτιου λοιπόν θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες και να κατοχυρώσει με τον πρέποντα τρόπο την υπεύθυνη και απρόσκοπτη  ενημέρωση των συμπολιτών μας για το θέμα. Για να διαψευστούν οι όποιες  φήμες και να διαλυθεί άμεσα η σκέψη ότι εδώ επικρατεί ένα ιδιότυπο καθεστώς συγκαλύψεων που επιχειρεί να παρουσιάσει μία εικόνα άλλη από την πραγματική.

Η αλήθεια άλλωστε είναι αυτή που πάντα λυτρώνει .Η αλήθεια και η ευθύνη και μόνο .

Να μην ξεχνάμε ότι όσες χώρες υποτίμησαν την ενημέρωση και επέλεξαν τον εφησυχασμό σήμερα ματώνουν…

Περιμένουμε λοιπόν

Σάκης Αντωνίου

Back to top button