ΚορυφαίαΕλλάδαΚοινωνία

Nα πάρει θέση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Δημήτρης Χαρίτου για τα όσα γράφονται και καταγγέλλονται για την πρόσφατη διαδικασία εκλογής μελών στην ΚΕ

Τα όσα γράφονται και καταγγέλλονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή την εκλογή των νέων μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ,για πρώτη φορά από τη βάση του κόμματος και που και εμείς εδώ φιλοξενήσαμε , έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό όχι μόνο, στα μέλη και τους φίλους του χώρου της Αριστεράς, της διαχρονικής και όχι κατ ανάγκη οριοθετημένης κομματικά .

Το δε σημερινό δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ αποτελεί και την κορύφωση της προβληματικής εισάγοντας στο δημόσιο λόγο της Αριστεράς αφού μαθαίνουμε ότι αναπαράγεται ,τουλάχιστον προφορικά και από μέλη της , έννοιες και διαχωρισμούς που ήταν παντελώς ασύμβατες με τον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας της .Προσδιορισμοί και οπτικές που ανήκουν στο χώρο της εθνικιστικής δεξιάς ή τέλος πάντων της συντηρητικής προσέγγισης και ανάλυσης των πραγμάτων της Θράκης .

Και επειδή ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να προσεγγίζεται με όρους καφενείου είναι η ώρα ο βουλευτής της Ροδόπης του κόμματος Δημήτρης Χαρίτου να πάρει δημοσίως θέση για τα όσα επαναλαμβάνουμε γράφονται .

Επιβεβαιώνει ή όχι ότι δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές μέριμνες για τις ποσοστώσεις ;Αντιλήφθηκε ότι υπήρξαν “άνωθεν” παρεμβάσεις προκειμένου να αποσυρθούν εκλεγμένοι ή να μαγειρευτούν αποτελέσματα ;Γιατί αν αυτό συμβαίνει τότε οι διαδικασίες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδεικνύονται παντελώς προσχηματικές και αναξιόπιστες και φυσικά δεν συνάδουν με έναν κόμμα που κάνει ανοίγματα στην κοινωνία φέρνοντας κοντά του χιλιάδες νέους συνοδοιπόρους που θεωρούν ότι μπορούν να συνδιαμορφώσουν την πολιτική του.

Οι συζητήσεις περί ξένων κέντρων και επιρροών στο κόμμα δεν αφορούν τα μέλη του κόμματος αλλά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας στην περιοχή. Αυτή είναι και η ουσία τελικά και όχι το που στήθηκαν οι εσωκομματικές κάλπες ,τι θα γίνει με τη ΝΕ και τα ασυμβίβαστα ..Αυτά είναι παντελώς αδιάφορα για τους πολλούς πράγματα .

Και επειδή τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται όπως προείπαμε στον πυρήνα της Αριστεράς και για των οποίων την υπεράσπιση προκάτοχοί του στη Ροδόπη αλλά και ο ίδιος έδωσε αγώνες ,σε πέτρινα χρόνια για τον τόπο μας πρέπει να μιλήσει ,να πάρει θέση ..Να ταυτιστεί, να επιβεβαιώσει ή να διαφοροποιηθεί.

Και επειδή οι καταγγελίες προέρχονται από πρόσωπα με σοβαρή θέση στον δημόσιο βίο της πόλης και δημοσιογράφους εγνωσμένης αξιοπιστίας και επειδή μαθαίνουμε ότι η ηγεσία του κόμματος του είναι ,σύμφωνα με το απολύτως επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ μας ,σφόδρα ενοχλημένη από τα όσα διαμείβονται εδώ καθώς και τα δημοσιεύματα του Αθηναίικού τύπου μιας και οι βολές φτάνουν σ αυτήν ,ήρθε η ώρα να πάρει θέση θεωρώντας ότι η σιωπή στην περίπτωση αυτήν δεν βοηθά ..

Περιμένουμε δεσμευόμενοι ότι θα επανέρθουμε στο θέμα καθώς φαίνεται ότι τελικά οι εκλογές έρχονται σε χρόνο εγγύτερο εκείνου που αρχικά νομίζαμε ..

.

Back to top button