Να κάνουν δωρεάν τέστ κορωνοϊού καλεί τους δημότες ο Δήμος Κομοτηνής-Συνεργεία στα στρατόπεδα “Ηλιοπούλου” και “Παράσχου”

Εν αναμονή της υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους πολίτες ν’ αξιοποιήσουν τα δωρεάν τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα,  προκειμένου να συνδράμουν στην παρακολούθηση που γίνεται καθημερινά για τη διασπορά του κορωνοϊού ανά περιοχή και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καθημερινά διενεργούνται περίπου 20.0000 τεστ για COVID19 από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος είναι ο αριθμός  των ελέγχων να αυξηθεί σημαντικά, καθώς η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά. 

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, συμπληρώνουν μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα  testing.gov.gr, όπου δίνονται και απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα. Από τη στιγμή που ένας πολίτης επιλέγεται μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Για τους δημότες Κομοτηνής οι έλεγχοι γίνονται σε:

211 ΕΜΑ, ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» 69100, ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ και

29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ , ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ» 69100, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 162, ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, τονίζει ότι «η συμμετοχή των πολιτών στους τυχαίους προληπτικούς ελέγχους είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια καλή κατά το δυνατόν εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα μέσα από την ανίχνευση της ασυμπτωματικής διασποράς. Όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης». Ταυτόχρονα, εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους τους δημότες με την παρότρυνση να συνεχίσουν να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να φορούν μάσκα. 

Exit mobile version