ΚορυφαίαΟικονομία

Να αποπληρώνονται εντός διμήνου από τον ΟΑΕΔ ζητούν οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης προσωπικού

 Την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ευσταθία Πέππα επισκέφθηκαν η Προέδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης Μαίρη Τσακίρογλου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην Καβάλα όπου μέσα από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση κατατέθηκαν για προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με κάποια από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ. όπου παρατηρείται μεγάλη αργοπορία στην αποπληρωμή των επιδοτούμενων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία προπληρώνονται απο τους επαγγελματίες αλλά η μεγάλη κωλυσιεργία αποπληρωμής προς αυτούς δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και ζητήθηκε η επιτάχυνση τους εντός διμήνου να γίνονται οι αποπληρωμές.

Μείωση γραφειοκρατίας στην υποβολή δικαιολογητικών , ψηφιοποίηση του οργανισμού και ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τέθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα απασχολησιμότητας όπως η ανάπτυξη των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και πως αυτές μπορούν να αναπτυχθούν Με τεχνικά επαγγέλματα-νέες καινοτομίες-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- Τουριστικά επαγγέλματα όπως υποδοχή σέρβις και ξεναγών ειδικά για τη Θράκη ., Επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα για το επίδομα ανεργίας και πως αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας. Από την πλευρά της η Διευθύντρια διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει όλες τις προτάσεις στην διοίκηση του ΟΑΕΔ όπου και θα κανονιστεί ένα ραντεβού για την περαιτέρω συνεργασία με τους Επαγγελματίες.

Back to top button