ΚορυφαίαΚοινωνία

“Δεν μπορεί τα όνειρα των ανθρώπων να συμπιέζονται σε ένα ντεπόζιτο καυσίμων ” λεει ο αν. Συνοντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ για τις ουρές των αυτοκινήτων στη Νυμφαία

Η αξιοπρέπεια,τα όνειρα και η ζωή αυτών των ανθρώπων ετουτου εδώ του τόπου δεν μπορεί να συμπιέζονται σε ένα ντεπόζιτο καυσίμων” αναφέρει μεταξύ άλλων σε μία ενδιαφέρουσα, σχολιαστική ανάρτησή του ο Αν Συνονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και υποψήφιος βουλυτεής του κόμματος Οζγκιούρ Φερχάτ για τις ουρές χιλιομέτρων που παρατηρήθηκαν την Καθαρά Δευτέρα στη δίοδο της Νυμφαίας από απελπισμένους συμπολίτες που μετέβησαν στη γειτονική χώρα για φτηνότερα καύσιμα .Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι “η αγορά άλλων ειδών πρώτης ανάγκης και διαφόρων υλικών από την γειτονική χωρα ακολουθεί με ασύλληπτο Ρυθμό και ένταση καθώς η αγοραστική δυναμη των νοικοκυριών της Ροδόπης έχει μειωθεί δραματικά και η καλπάζουσα αύξηση στις τιμές των προϊόντων σε συνάρτηση με την πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης έχει οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε απόγνωση και μαρασμό.”

Η ανάρτηση :

“Η εικόνα που βλέπουμε στην ανάρτηση δεν ανήκει στα σύνορα της Ουκρανίας με κάποια γειτονική χώρα ούτε σε κάποια άλλη εμπόλεμη ζωνη.

Ειναι η εικόνα της ουράς χιλιομέτρων που σχηματίζουν καθημερινά συμπολίτες μας από την Ροδόπη και τους όμορους νομούς για να εισέλθουν στην Βουλγαρία από το σημείο διέλευσης Νυμφαία-Μακαζα με πρωταρχικό σκοπό την αγορά φθηνότερων καυσίμων για τα αυτοκίνητα τους.

Η αγορά άλλων ειδών πρώτης ανάγκης και διαφόρων υλικών από την γειτονική χωρα ακολουθεί με ασύλληπτο Ρυθμό και ένταση καθώς η αγοραστική δυναμη των νοικοκυριών της Ροδόπης έχει μειωθεί δραματικά και η καλπάζουσα αύξηση στις τιμές των προϊόντων σε συνάρτηση με την πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης έχει οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε απόγνωση και μαρασμό.

Ο φόρος στα καύσιμα περίπου στο 70% και τα μερίδια των διυλιστηριων σταθερά πάντοτε ενώ ο πρατηριουχος με τα 5 λεπτά(0.05) του ευρώ πρέπει να κρατηθεί στην ζωή και να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του,προσωπικές,οικογενειακές ή προς το κράτος και το δημόσιο.

Αλλά βρίσκουμε λύση και σαυτο το πρόβλημα,όχι για τους φόρους και τα διυλιστήρια αλλά για τον πρατηριουχο,εξαφανίζοντας τον και στέλνοντας κόσμο στην Βουλγαρία.Απο τα 200 περίπου πρατήρια ζήτημα αν έχουν μείνει 70.

Ενώ γίνονται όλα αυτά στην μικρή επικράτεια του νομού Ροδόπης που αποτελεί την πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδας και της Ε.Ε με πολύ ψηλά ποσοστά ανεργίας, αποβιομηχάνισης,οικονομικής μετανάστευσης και κρίσης βλέπουμε ότι παρατηρείται μεγάλη έλλειψη πολιτικής βούλησης,έλλειψη σχεδιασμού,οράματος και πίεσης προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Τα ισχυρά επιχειρήματα μας πρέπει να ανοίξουν τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή και η ισχυρή πολιτική μας βούληση πρέπει να μετατραπεί σε σχεδιασμό διακυβέρνησης της χώρας την επόμενη μέρα.

Ξεκινώντας από την Ροδόπη ένα έχω να σας πω,η αξιοπρέπεια,τα όνειρα και η ζωή αυτών των ανθρώπων ετουτου εδώ του τόπου δεν μπορεί να συμπιέζονται σε ένα ντεπόζιτο καυσίμων.

Αλλαγή τώρα στην τοπική αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή.” καταλήγει ο κ Φερχάτ.

(σσ η φωτογραφία από το “Χρόνο”)

Back to top button