ΚορυφαίαΠολιτισμόςΤοπικές ειδήσεις

“Μουσικής Ιστόρηση” μια μουσικοθεατρική παράσταση με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου -Από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Το Σάββατο 28 Αυγούστου

το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενεί την

υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου

σε μία μουσικοθεατρική παράσταση  με τίτλο

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΗΣΗ

στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Η ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής θα παρουσιάσει στο κοινό την πόλης μια μουσικοθεατρική παράσταση με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας σε σκηνοθεσία Άννας Μαχαιροπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΗΣΗ

Μέσα από τη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση θα παρακολουθήσουμε τη διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής μουσικής, έτσι όπως καταγράφεται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Μελωδίες, τραγούδια, κείμενα διαπλέκονται μαγικά και ανασυνθέτουν την ιστορική πορεία της Ελλάδας ανά τους αιώνες, μέσω των μεγάλων μουσικών σταθμών και δημιουργιών του λαού μας.

Το μουσικό κουαρτέτο της Ζαφειρώς Χατζηφωτίου αναλαμβάνει τη μελωδική περιδιάβαση ανά τους αιώνες στη μουσική ιστορία της χώρας μας. Πρόκειται για ένα κουαρτέτο σε μεγάλη εμπειρία σε ποικίλο ρεπερτόριο και συμμετοχές σε πολλά καλλιτεχνικά προγράμματα λόγιας, έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Άννυς Μαχαιροπούλου, επενδύει με λόγο αυτό το μαγικό μουσικό σεργιάνι στις σπουδαιότερες ιστορικές στιγμές που οικοδόμησαν την πολιτιστική πορεία του τόπου που γέννησε τη μουσική. 

Ταυτότητα παράστασης:

Επιλογή – επιμέλεια κειμένων Σοφία Μενεσελίδου

Σκηνοθεσία : Άννα Μαχαροπούλου

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Καραγκιούλμεζης

Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς

Συμμετέχουν η  Ζαφειρώ Χατζηφωτίου Υψίφωνος, Νίκος Βαρβαρέσος κιθάρα, μπουζούκι και φωνητικά, Μανόλης Κοττόρος βιολί φωνητικά και Μιχάλης Παπαγεωργίου πιάνο.

Από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συμμετέχουν οι Ελένη Αλεξοπούλου, Γιούλη Βαχανελίδου, Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, Γιώργος Κουκαλιώτης, Εύα Σκότη, Χριστίνα Συκάκη.

  • Η μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία δωρεάν εισόδου από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.
  • Η είσοδος των θεατών θα γίνει από την πλευρά της οδού Σοφούλη
  • Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο τηλ.2531037770.
  • Για την πραγματοποίηση της συναυλίας θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα από το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.
Back to top button