Μόνιμους διορισμούς και στη μειονοτική εκπαίδευση ζητά από τη Νίκη Κεραμεως ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ

Κατατέθηκε σήμερα αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ , με θέμα την διενέργεια μόνιμων διορισμών και για τον κλάδο ΠΕ73 των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος της μειονοτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις για τους 11.700 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, που έκανε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας &Θρησκευμάτων
Κ. Νίκη Κεραμέως

Κύρια Υπουργέ,
Με πρόσφατη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιήθηκε η κατανομή των 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση, που διορίζονται κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός θετικό.
Όμως ειδικά για τον κλάδο ΠΕ73 των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος της μειονοτικής εκπαίδευσης δεν έχει προβλεφθεί κανείς μόνιμος διορισμός, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι διορισμοί αυτής της κατηγορίας έγιναν πριν από 12 χρόνια και τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης οξύνονται καθημερινά.
Προς τούτο καταθέτω ως αναφορά την επιστολή του συλλόγου διδασκάλων αποφοίτων της πρώην ΕΠΑΘ, Ροδόπης –Έβρου και παρακαλώ να διορθώσετε αυτή την συντελούμενη αδικία.

Ο αναφέρων βουλευτής,
Ιλχάν Αχμέτ

Exit mobile version