Μόνιμη έδρα του ΕΚΑΒ στις Σάπες ζήτησε ο Δήμαρχος από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Επίσκεψη του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στο γραφείο του στις Σάπες, το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, μεταξύ άλλων έγινε αποτίμηση της περιόδου της πανδημίας, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μόνιμης έδρας ΕΚΑΒ στις Σάπες, ζήτησε την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό και τη διάθεση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για μόνιμη στάθμευση του στην παραλιακή ζώνη του Δήμου κατά την θερινή περίοδο.

Επίσης διεκδίκησε έργα εκσυγχρονισμού κτιριακής βελτίωσης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σαπών και ένταξη τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, με ενίσχυση του με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στον Γενικό Γραμματέα παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου Μαρωνείας -Σαπών.

Στο στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Θεμιστοκλέους υπέγραψε στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Τέλος ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να μεταφέρει στον πρωθυπουργό της χώρας τη θέση της τοπικής κοινωνίας κατά της εξόρυξης χρυσού, θέση η οποία εξάλλου έχει εκφραστεί με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών.

Exit mobile version