Χωρίς κατηγορίαΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Mόλις τώρα :στο “κόκκινο” ολόκληρη η Θράκη -Με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια και click away στα καταστήματα -Τι αλλάζει με τις μετακινήσεις

Στο κόκκινο περνά από αύριο το πρωί και μέχρι τις 16 Μαρτίου ολόκληρη η Θράκη ,Ροδόπη ,Εβρος και Ξάνθη όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό σημαίνει ότι από αύριο αναστέλλονται τα μαθήματα δια ζώσης στα Λύκεια τα οποία περνούν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης ενώ οι υπόλοιπες βαθμίδες λειτουργούν κανονικά. Στα καταστήματα του λιανεμπορίου οι αγορές θα γίνουν με την μέθοδο click away .Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά .

Αλλαγές στους κωδικούς των μετακινήσεων ανακοίνωσε επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Ποιες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Back to top button