ΚορωνοίόςΚορυφαία

Μητσοτάκης: Το 99% όσων πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι – Σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας και την ΚΕΔΕ-Και οι ιδιώτες γιατροί “στο παιχνίδι” των εμβολιασμών

«Το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στις κρίσιμες ηλικίες 60 έως 80 ετών. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% -επαναλαμβάνω το 99%- των βαρέων περιστατικών που, δυστυχώς, είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Είναι πραγματικά κρίμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού. Το καλοκαίρι αυτό είναι σίγουρα η περίοδος που όλοι περιμένουμε να ξεκουραστούμε από ένα δύσκολο χειμώνα. Όμως, ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη».

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον ή στο ιατρείο τους

Στην δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Υγείας η πρόσκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον ή και στο ιατρείο τους. 

Όπως αναφέρεται τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια και οδηγίες σχετικά με την ορθή φύλαξη και μεταφορά των εμβολίων είναι διαθέσιμα στον Υπουργείο Υγείας www.moh.gov.gr και στο www.emvolio.gov.gr.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι οι ιδιώτες ιατροί κάθε ειδικότητας και οι φορείς υλοποίησης του άρθρου 268 του ν. 4798/21 που ανήκουν γεωγραφικά στην αρμοδιότητα εκάστης ΥΠΕ και που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, δύνανται να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην έδρα των γραφείων της ΥΠΕ για να υπογράψουν το σχετικό συμβατικό κείμενο, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Back to top button