Μητσοτάκης : Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Το μήνυμα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο  θα τελειώσει» έστειλε από τον Γέρακα όπου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

Ο πρωθυπουργός έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο, Παρασκευή (31/3) στον Έβρο όπου, όπως είπε, «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Με αφορμή, δε, την τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοι που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο.  Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα»

«Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα: Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της Κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Exit mobile version