ΑστυνομικάΕλλάδαΚορυφαία

Όχι» Μητσοτάκη σε Μηταράκη για την δημιουργία έφιππης αστυνομίας

Δεν θα δημιουργηθεί τελικά έφιππη αστυνομία στην Αθήνα καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε σήμερα και στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τόνισε ότι το σώμα ουσιαστικά καταργείται.

ι 1.060 αστυνομικοί των πανεπιστημίων θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς. Έτσι το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει πλέον στους πρυτάνεις.
Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη φύλαξη στα Πανεπιστήμια είχε προαναγγείλει τον νέο ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, καθώς είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος της σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί.

«Δεν θα κάνει τον θυρωρό στα πανεπιστήμια»

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νότης Μηταράκης σε συνάντηση που είχε λίγο μετά με τους διαπιστευμένους συντάκτες, στο υπουργείο, ανέφερε το σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από την ΕΛΑΣ.

Ο κ. Μηταράκης, ανέφερε ότι εντάσσεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ενταχθεί πλέον στην ΕΛΑΣ και οι 1.060 ειδικοί φρουροί, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, θα ενισχύσουν την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους,

Επίσης έκανε αναφορά και στην απόφαση για ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών. «Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Back to top button