ΕλλάδαΚορυφαίαΚορωνοίός

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: έκανα τον σταυρό μου και έκανα το εμβόλιο

“Χάσαμε πολλούς κληρικούς, στο βωμό του θρησκευτικού εγωισμού και της ευλαβούς αυταπάτης!

“Απόσπασμα από το liberal.gr

“Εξάλλου οι χριστιανοί έχουμε ένα υπερ-όπλο στα χέρια μας. Το σημείο του Σταυρού. Σταυρώνουμε το φαγητό μας, τη μέρα μας, τη νύχτα μας, τον αέρα που αναπνέουμε, το σώμα μας, τον κόσμο γύρω μας. Ακόμα και τον διάβολο σταυρώνουμε και έτσι τον εξοβελίζουμε.

Γι’ αυτό είπα· «έκανα το σταυρό μου και δέχτηκα το εμβόλιο», επειδή είμαι βέβαιος πως η δύναμη του σταυρού θα με προφυλάξει. Αν πάλι είναι θέλημα Θεού να φύγω για τα μέρη Του, θα τρέξω με χαρά και με λαχτάρα κοντά Του. Γιατί να αρνηθώ το θέλημά Του; (Το δικό μου θέλημα είναι που με απομακρύνει από τη Βασιλεία Του).

Πόσους αδελφούς θα χάσουμε ακόμα! Φτάνει πια αυτή η αιμορραγία! Χάσαμε πολλούς κληρικούς, στο βωμό του θρησκευτικού εγωισμού και της ευλαβούς αυταπάτης! Τυλίξαμε τα φέρετρά τους με ψέμματα ότι τάχα πέθαναν από υποκείμενα νοσήματα. Στους επικήδειους, βαφτίσαμε την αλαζονεία τους απέναντι στο Θεό, ως ευλάβεια και την ανυπακοή τους στην Εκκλησία Του, ως αγιότητα!

Τι άλλο περιμένουμε να μας δείξει ο Θεός για να καταλάβουμε! Τελικά, η ψευδαίσθηση της αγιότητος σκοτώνει όχι μόνο ψυχές αλλά και ζωές!”

Πηγή: liberal.gr”

Back to top button