ΚοινωνίαΚορυφαίαΠολιτισμόςΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Μία “καλλιτεχνική” διαμαρτυρία σήμερα στην πλατεία της Κομοτηνής -Οι εκπαιδευτικοί της Αισθητικής Αγωγής διεκδικούν πρόσβαση όλων των μαθητών στην τέχνη και τον πολιτισμό

Οι εκπαιδευτικοί των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής του νομού Ροδόπης, προχώρησαν την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 σε καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, διεκδικώντας την πρόσβαση όλων των μαθητών στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Με βάση το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γενικού Ενιαίου Λυκείου που ανακοινώθηκε κάθε μορφή τέχνης εξοστρακίζεται. Ακόμα και τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα επιλογής Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, δεν έχουν πλέον θέση στο πρόγραμμα των μαθητών των γενικών Λυκείων.

Με την στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» και άλλων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί των μαθημάτων των Εικαστικών, του Θεάτρου και της Μουσικής, οργάνωσαν στην πλατεία της Κομοτηνής ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την έντονη ανησυχία τους για τη μείωση των ωρών της Αισθητικής Αγωγής που παρατηρείται στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα Γενικά Λύκεια, ήδη είχαν «εξαφανιστεί» και οι ώρες της Θεατρικής Αγωγής από την Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και μειώθηκαν και οι ώρες της Μουσικής στην Α’ και Β’ τάξη από το 2016.

Η Τέχνη στην εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας και βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ελεύθερης σκέψης τους. Οφείλει να κατέχει σημαντική θέση σε όλα τα χρόνια του σχολείου καθώς αποδεδειγμένα επιστημονικά αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο καλλιέργειας της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής του νομού Ροδόπης

Back to top button