Με μεικτό σύστημα ,δια ζώσης και εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του ΔΠΘ τον Σεπτέμβρη με απόφαση της Συγκλήτου-Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων για τον τρόπο των εξετάσεων.

Με μεικτό σύστημα που θα περιλαμβάνει εξετάσεις τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως προχωρά το ΔΠΘ το Σεπτέμβρη μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που έλαβε χθες η Σύγκλητος του Ιδρύματος .Την απόφαση έκανε γνωστή με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής Διοίκησης η Αντιπρύτανης Ζωή Γαβριηλίδου η οποία ανάφερε:

«Με πλήρη αίσθηση ευθύνης η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την υιοθέτηση μεικτού συστήματος εξετάσεων για την εξεταστική Περίοδο Σεπτεμβρίου παρέχοντας στα Τμήματα σαφείς οδηγίες, καθορίζοντας επακριβώς τον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου στην εξεταστική διαδικασία (καθηγητή, φοιτητή, επιτηρητή, λοιπού προσωπικού κλπ), και συνοδεύοντας την απόφαση από πλούσιο υποστηρικτικό υλικό που εγγυάται τη λήψη των κατάλληλων μέτρων που διασφαλίζουν την υγεία των φοιτητών μας και του προσωπικού.
Η εξεταστική ξεκινά για όλα τα Τμήματα την 1η Σεπτεμβρίου.»

«Προτεραιότητα του Δ.Π.Θ.. είναι οι εξετάσεις να γίνουν με ασφάλεια για τους φοιτητές μας» λέει η Αντιπρύτανης

Η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
και Φοιτητικής Μέριμνας
του ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου

Η Ροή news ζήτησε διευκρινήσεις από την Αντιπρύτανη για το σύστημα που θα εφαρμοστεί.

«Το μεικτό σύστημα δίνει την δυνατότητα εκπαίδευσης και εξ αποστάσεως και δια ζώσης .Το δεύτερο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» αποκαλύπτει η κ Γαβριηλίδου .

Αυτές προσδιορίζονται σαφώς από το ΦΕΚ 30-5 2020 στο οποίο προσδιορίζεται το πλαίσιο της δια ζώσης εκπαίδευσης «όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των φοιτητών».

Τα τμήματα του ΔΠΘ έχουν λάβει λοιπόν σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες και θα διερευνήσουν κατά πόσο και πού θα μπορούσαν να γίνουν με ασφάλεια οι δια ζώσης εξετάσεις των φοιτητών .Η όλη διαδικασία δεν είναι απλή καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να πληρούνται κάθε φορά .Για παράδειγμα αν τεκμηριωθεί  η δια ζώσης εξέταση θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με κάποιον\α φοιτητή/φοιτήτρια που ανήκει σε ευαίσθητη ομάδα και δεν μπορεί να συμμετέχει…

«Σε κάθε περίπτωση η Γενική Συνέλευση του κάθε Τμήματος είναι αυτή που θα αποφασίσει αν μπορεί να υποστηρίξει δια ζώσης εξετάσεις» αναφέρει η Αντιπρύτανης καθώς υπάρχουν μία σειρά από βήματα ενημέρωσης που πρέπει να γίνουν αλλά  να συνεκτιμηθούν και άλλοι παράγοντες όπως η χωρητικότητα των αιθουσών αν υπάρχουν  μεγάλα ακροατήρια κλπ

«Προτεραιότητα του Δ.Π.Θ.. είναι οι εξετάσεις να γίνουν με ασφάλεια για τους φοιτητές μας με ότι αυτό σημαίνει » τονίζει η κ. Γαβριλήδου διευκρινίζοντας

Η εξεταστική ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 ενώ θα μπορεί να επεκταθεί χρονικά μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν σε κάθε περίπτωση όμως το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 31 Ιουλίου αφού μέχρι τότε τα Τμήματα και οι Γενικές Συνελεύσεις θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις σε αυτά ,είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως και έτσι αυτό να κοινοποιηθεί στους υπό εξέταση φοιτητές.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζήτησε από το ΔΠΘ οι εξετάσεις των μαθημάτων να γίνουν δια ζώσης προκειμένου να στηριχθεί η τοπική οικονομία πάντοτε όμως με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών .

Άρα πολύ σύντομα και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version