Κοινωνία

Mεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην σημερινή κινητοποίηση(web tv)

Με βασικό σύνθημα “Όχι στην αξιολόγηση -χειραγώγηση-κατηγοριοποίηση” αλλά και απαίτηση μείωσης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις ,διορισμό όλων των αναπληρωτών κα πραγματοποιήθηκε σήμερα πανεκπαιδευτική απεργία με ασυνήθιστα μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Ροδόπης .Κάποιες σχολικές μονάδες δεν λειτούργησαν καθόλου ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία 200 περίπου συμμετεχόντων ,παρά τη βροχή ,που κατέληξε στην πλατεία της πόλης. Στην πορεία συμμετείχε και ο βουλευτής Ροδόπης Τάκης Χαρίτου ο οποίος δήλωσε

“Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την συμπαράστασή μου στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση, ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, δημοκρατικό και ανοιχτό στα παιδιά των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων. Ένα σχολείο χωρίς την τιμωρητική αξιολόγηση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας.

Ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, γεγονός που υποχρεώνει την υπουργό Παιδείας και τη σημερινή κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση,  να την επανεξετάσει και να αλλάξει πορεία. Άλλωστε τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται ούτε με δικαστικές προσφυγές ούτε με την ποινικοποίηση των αγώνων, στα οποία προσφεύγει η υπουργός Παιδείας, αλλά με έναν ουσιαστικό και σε βάθος διάλογο με τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Όφειλαν η υπουργός Παιδείας και ο κος Μητσοτάκης που την καλύπτει – που άλλωστε δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία γιατί υποστηρίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση – ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική περίοδο της πανδημίας όπου το δημόσιο σχολείο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του μετά από 1,5 χρόνο που ήταν κλειστό να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση και όχι να την πυροδοτούν με αυταρχισμό και ρυθμίσεις που συναντούν την καθολική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Οφείλουν να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να προχωρήσουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο.”

Φωτο Στέφανος Μακρυγιάννης

Back to top button