ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Μεγάλη απώλεια:έφυγε ο τ Δκτης του ΔΣΣ ,αντιστράτηγος ε.α. Θανάσης Γαλάνης

Η Θράκη είναι από σήμερα φτωχότερη αφού έφυγε ξαφνικά και αδόκητα ο τ Δκτης του Δ ΣΣ ,Αντιστράτηγος ε.α.Θανάσης Γαλάνης.

Ο στρατηγός Εβρίτης με καταγωγή από την Ιτέα του Εβρου αναρριχήθηκε όλα τα πεδία της στρατιωτικής ιεραρχίας φτάνοντας μέχρι το βαθμό του Αντιστρατήγου και την Διοίκηση του Δ ΣΣ.

Ηγετική προσωπικότητα με μεγάλες διοικητικές ικανότητες υπηρέτησε από νευραλγικές θέσεις το στρατό φτάνοντας ψηλά όσο λίγοι Θρακιώτες στην νεώτερη ιστορία του τόπου μας.

Από την αποστρατεία του και μετά δεν σταμάτησε να παρεμβαίνει στα τοπικά ΜΜΕ τα οποία του ζητούσαν τις πολύτιμες και αξιοσέβαστες απόψεις του για τα εθνικά θέματα τα οποία γνώριζε καλά όσο λίγοι.

Άνθρωπος με αυτοσυγκράτηση ,υψηλό εθνικό φρόνημα,πραγματικός πατριώτης ,ήταν ιδίατερα αγαπητός στην κονωνία της Αλεξανδρούπολης και του Εβρου των οποίων ήταν ενεργό κύτταρο .

Σε μία κρίσιμη φάση των εθνικών μας ζητημάτων η δική του διεισδυτική ματιά θα λήψει. Ήταν μία πραγματικά μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο.

Στην οικογένειά του ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και να τύχουν Της εξ ύψους παρηγορίας και το χώμα της Θράκης που θα τον σκεπάσει αύριο ,ως ένα μεγάλο και άξιο τέκνο της να είναι ελαφρύ

Back to top button