Αγροτικά νέαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στο Μέγα Πιστό-«Επείγει η άμεση εκτίμηση των ζημιών και η χωρίς καθυστέρηση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών»λεει ο Τάκης Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε νωρίς το πρωί την περιοχή, που χθες αργά το μεσημέρι επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το μέγεθος και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες καπνού τύπου μπασμά που πολύ πρόσφατα είχε γίνει η φύτευσή τους. Ενώ οι μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τα καπνοσπορεία κάνει αδύνατη τη συνέχιση της καπνοφυτείας. Σημαντικές όμως ζημιές προκλήθηκαν και σε εκατοντάδες στρέμματα με κεράσια, ελιές, σιτηρά και  κηπευτικά στην ίδια περιοχή στα χωριά Μέγα Πιστό, Σώστης, Μίσχος.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή την ανησυχία που εξέφρασαν οι πληγέντες παραγωγοί, καθώς και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, ενώ βρίσκονται ήδη σε δύσκολη οικονομικά θέση. Τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η αποζημίωση των πληγέντων. Τους έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν, καθώς και ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του προβλήματος, ώστε κανένας από τους αγρότες που επλήγησαν να μην αδικηθεί.

Back to top button