ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομία

Mε τροποποίηση της τελευταίας στιγμής υπέρ της Θράκης υπερψηφίστηκε σήμερα ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Ιδιαίτερη στήριξη θα έχει η Θράκη μέσα απ’ το νέο αναπτυξιακό νόμο προτάσσοντας μεγαλύτερα κίνητρα για επενδύσεις. Όπως έλεγε νωρίτερα  ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, θα υπήρχαν νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που συζητήθηκε και τελικά εγκρίθηκε από τη Βουλή.

Η πρώτη προβλέπει ότι οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στους τρεις νομούς της περιοχής θα μπορούν να λάβουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου όχι μόνο ενίσχυση μέσω φορολογικής απαλλαγής, όπως ισχύει σε όλη την Επικράτεια, αλλά και επιχορήγησης.

Η δεύτερη προβλέπει bonus 10% στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τρεις νομούς προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

Από εκεί  και έπειτα το νομοσχέδιο προβλέπει συνολικά  για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης  το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων λόγω της επέκτασης της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης από 15 χλμ σε 30 χλμ. Έτσι οι ενισχύσεις των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φτάσουν ως το 50% του προϋπολογισμού τους, των μεσαίων επιχειρήσεων 60% και των μικρών επιχειρήσεων 70%.

Επίσης εντάχθηκαν και ατομικές αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις έως 200.000 ευρώ

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε ενεργά τις παραμεθόριες περιοχές. Με αυτές τις βελτιώσεις δίνουμε μία επιπρόσθετη βοήθεια για την ανάπτυξη της Θράκης. Να βοηθήσουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ώστε οι νέοι στην περιοχή να μείνουν και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον εκεί», σχολίαζε  ο κ. Παπαθανάσης.

Back to top button