ΚορυφαίαΚοινωνία

Mε το Εργατικό Κέντρο της Κομοτηνής συναντήθηκαν εκπρόσωποι των καθαριστριών του Νοσοκομείου που απολύθηκαν

Το Σάββατο 4-2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία μας στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής με τον σύλλογο εργαζόμενων καθαριότητας του ‘’Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής’’ οι οποίοι εδώ και τουλάχιστον 6 συναπτά έτη απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι συμβασιούχοι μετέφεραν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη σημερινή Κυβέρνηση, καθώς η πρόθεσή της αυτή τη στιγμή είναι να απολύει τους εργαζόμενους με κάθε κόστος, ακόμη και εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να ενταχθούν οι ημέτεροι ιδιώτες εργολάβοι στα νοσοκομεία στο κομμάτι της καθαριότητας χωρις να παρεκκλίνει σπιθαμη απο τις ιδεοληψίες της . Επίσης εξέφρασαν την απογοήτευση τους καθώς παρότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής γνώριζε εκ των προτέρων τις προθέσεις της διοίκησης, αδράνησε σε μεγάλο βαθμό και δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο με κίνδυνο την απόλυση τους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Χατζηαθανασίου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δημητριάδης άκουσαν με ενδιαφέρον τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τις θυσίες των εργαζομένων της καθαριότητας, ιδίως στα χρόνια του κορωνοιού, καθώς πάλεψαν με ελλιπή μέσα, εξοπλισμό και ανθρώπινο εργατικό, και όμως διέθεταν συνεχώς υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, με μία ανιδιοτελή προσφορά μέσα από έναν διαρκή αγώνα για το καθολικό καλό, προκειμένου να κρατήσουν  καθαρό το νοσοκομείο και να διαφυλάξουν την υγεία των ασθενών.

Τους ευχαρίστησαν επίσης για την αμέριστη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νοσηλευομένων αλλά και για τον σεβασμό που υπέδειξαν για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την καθημερινή φροντίδα και την ποιότητα ζωής στα νοσοκομεία. Τέλος δεσμεύτηκαν ότι το εργατικό κέντρο θα είναι εκεί σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, ενώ έθεσαν μαζί νέους ρεαλιστικούς στόχους, χαράσσοντας κοινή πορεία δράσης για τις επόμενες ενέργειες του συλλόγου.

“Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι προσωπικότητες που αναλώνονται για το καλό όλων μας, φρουροί της υγείας μας οι οποίοι δρουν με γνώμονα την ευπρέπεια και την υπευθυνότητα, με πίστη στους συνανθρώπους που δίνουν τις πιο σκληρές τους μάχες στα νοσοκομεία, γι’αυτό και τους αξίζει μόνο σεβασμός και αξιοπρέπεια” αναφέρεται σε δτ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Back to top button