ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Mαζικά τεστ στην Κομοτηνή για κορωνοϊό και δυνατότητα εξετάσεών τους στο “Σισμανόγλειο” ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης

Ανακοίνωση ,με αφορμή τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού στη Ροδόπη εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης ζητώντας ,μεταξύ άλλων από την Πολιτεία ,να διενεργήσει μαζικά τεστ ανίχνευσης του ιού και στην Κομοτηνή .Παράλληλα ,όπως αναφέρει είναι “προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.”

Η ανακοίνωση:

“O Iατρικός Σύλλογος Ροδόπης, λαμβάνοντας υπόψη του τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά την διασπορά του κορωνοϊού στους κατοίκους του νομού Ροδόπης, με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

  1. Είναι απαραίτητο να ληφθούν έγκαιρα όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απομόνωση των κρουσμάτων και στον μηδενισμό της διασποράς του ιού.
  2. Είναι σημαντικό να γίνει έλεγχος  με τεστ όσο περισσοτέρων είναι δυνατόν  κατοίκων του Δήμου Ιάσμου, με σκοπό να ανιχνευθούν  έτσι τα ασυμπτωματικά περιστατικά και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.
  3. Υπενθυμίζουμε στους  κατοίκους του νομού να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, να κρατούν τις αποστάσεις, να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκα, όπου αυτό συστήνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  4. Ζητάμε από τον ΕΟΔΥ να εφαρμόσει  μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν.
  5. Γίνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε κάθε αρμόδιο ότι θέτουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις στη διάθεσή του, ώστε η καταπολέμηση της πανδημίας γρήγορα να καταστεί επιτυχής και στο νομό μας.”

Back to top button