ΑστυνομικάΚορυφαία

Μάστιγα οι “απατεώνες του διαδικτύου στη Θράκη” :σε ένα 24ωρο απέσπασαν από 3 θύματα συνολικά 25.000 ευρώ!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπής Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 31-3-2022, εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα αναφέροντας ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί σε ατύχημα και ζητώντας χρήματα για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ σε άγνωστη συνεργό του, η οποία μετέβη στην οικίας της παθούσας, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Ξάνθη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπήςΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 29-3-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή σε οικισμό της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές σχετικά με αγγελία πώλησης που είχε αναρτήσει η παθούσα, επικοινώνησαν μαζί της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις κατάφεραν να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς της και να μεταφέρουν από δύο τραπεζικούς της λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.320 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Μύκης.

Καβάλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπήςΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 31-3-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες απέστειλαν μήνυμα (email) στην παθούσα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και με διάφορα τεχνάσματα κατάφεραν να αποσπάσουν τους τραπεζικούς της κωδικούς, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της και να προβούν σε δύο συναλλαγές, ύψους 14.900 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Back to top button