Μαϊάμι-κατάρρευση πολυκατοικίας : Νεκρός ο 21χρονος ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος με καταγωγή από τη Μάνδρα Ξάνθης

Εκείνο που όλοι φοβούνταν, επιβεβαιώθηκε μετά την τελευταία (χρονικά) ανακοίνωση του νέου απολογισμού από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι. Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από το CNN αλλά και τη Miami Herarld: ο νεαρός Ελληνοαμερικανός είναι ανάμεσα στους 18 νεκρούς. Το πτώμα του βρέθηκε την Τετάρτη και ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που πριν από μια εβδομάδα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπους. Οι διασώστες ανέσυραν επίσης και δυο παιδάκια από τα συντρίμμια, ηλικίας 4 και 10 ετών. 

Ο 21χρονος Έλληνοαμερικανός σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλντ και ονειρευόταν να κάνει καριέρα στα οικονομικά και να ασχοληθεί με τα ακίνητα. Ήταν πολύ καλός αθλητής. Έμενε με την οικογένειά του στο Τέξας και επισκέφθηκε το νονό του στη Φλόριντα.

Ο παππούς του κατάγεται από τη Μάνδρα της Ξάνθης .

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί το 1981 και είχε πάνω από 130 διαμερίσματα. Στο τμήμα που κατέρρευσε, βρίσκονταν 55 από τα διαμερίσματα.


Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα αν και φέρεται να συνδέονται με τις εργασίες επισκευής, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Exit mobile version