Αγροτικά νέαΚορυφαία

Mία αιφνιδιαστικά αισιόδοξη είδηση για τους αγρότες: ξεκινούν οι αιτήσεις για το δίκτυο ποτίσματος του Φράγματος Ιάσμου !

Κι όμως συμβαίνουν και αυτά ..Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ( γνωρίζετε ότι για τον αγροτικό κόσμο η σελίδα μας είναι γκαραντί),,η Κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή του μεγάλου φράγματος στον Ίασμο, στον ποταμό Κομψάτο, θεωρώντας; ότι μιας και κατασκευάζεται εκεί μία νέα γέφυρα θα μπορούσε μέσω της αναπτυξιακής δυναμικής που ήδη έχει υπάρξει να προχωρήσει επιτέλους και το άλλο μεγάλο έργο ,εκείνο του Φράγματος .

Έτσι οι αγρότες σε ένδειξη αισιοδοξία ,θα κληθούν εντός του έτους να καταθέσουν τα χαρτιά; τους για να αιτηθούν κανάλια που θα τους φέρουν το νεράκι που ζητούν στο χωράφι τους …

Η πολιτική αυτή συνηθίζεται σε άλλες χώρες όπου χωρίς να έχει γίνει κάποιο εγγειοβελτιωτικό έργο γίνονται αιτήσεις για πότισμα .

Αυτό αφενός φανερώνει την αισιοδοξία που διέπει το αρμόδιο Υπουργείο αφετέρου λειτουργεί και πιεστικά προς τον εργολάβο ώστε να προσχωρήσει άμεσα στην κατασκευή.

Το έργο θα ανακοινωθεί επισήμως πριν από τις Ευρωεκλογές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κάνουν λόγο για μία κίνηση καλής θέλησης απέναντι στον λαό της Ροδόπης που στις τελευταίες εκλογές ψήφισε παντελώς αλλοπρόσαλλα δίνοντας την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και χαλώντας την ομοχρωμία του εκλογικού χάρτη. Όλα δείχνουν μάλιστα ότι η τιμωρία της περιοχής που είχε ανακοινώσει από τα ορεινά η Ντόρα Μπακογιάνη έληξε και ο κόσμος πήρε το μάθημά του αφού επί ένα χρόνο τίποτα απολύτως δεν έτρεξε για το Νομό.

Ο νέος Περιφερειάρχης έλαβε το γαλάζιο φως να κινήσει τις διαδικασίες οι οποίες και σύντομα μετά από σχετικές συσκέψεις θα ανακοινωθούν .

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν νωρίς στη Ροδόπη έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους στην επίσπευση των διαδικασιών για το έργο .Να σημειωθεί ότι οδηγός θα αποτελέσει το μοντέλο του φράγματος του Ιασίου που μετά από 20 χρόνια είναι έτοιμο να ποτίσει χιλιάδες στρέμματα στην ανατολική πλευρά του Νομού .Οι φωτογραφίες άλλωστε των στελεχών της νέας Περιφερειακής αρχής που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι το νερό ξεκίνησε να ρέει στο..αυλάκι.

Μας άρεσε λοιπόν αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική να μπαίνει πρώτα το κάρο μπορετά και μετά το άλογο γιατί αν ανακοινώνονταν το φράγμα με τη μία μπορεί κάποιοι να μην το άντεχαν λόγω της τεράστιας προσμονής ενώ τώρα το πράγμα πάει λάου λάου που λέει και ο λαός και χωνεύεται ευκολότερα ενώ αποφεύγονται και τα σχετικά επεισόδια .

Τέτοιες ειδήσεις θέλουμε ..Και του χρόνου αδέρφια αγρότες…

Back to top button