ΚορυφαίαΚοινωνίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Λύκειο Ξυλαγανής :θα λειτουργήσουν τελικά 3 κατευθύνσεις αντί για μίας-8 παιδιά φέτος στην Τρίτη Λυκείου με παρέμβαση Στυλιανίδη στο Υπουργείο Παιδείας

Θετικά είναι τα μηνύματα τελικά για το Λύκειο της Ξυλαγανής που τα τελευταία χρόνια δίνει την δική του μάχη για να στηρίξει τα παιδιά της ΔΕ Μαρώνειας και να κρατήσει την αυτοτέλειά του σε δύσκολες εποχές.

Και ενώ αρχικά το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει να μην λειτουργήσουν φέτος ολιγομελή τμήματα κατευθύνσεων ,τελικά αυτό άλλαξε και έτσι 3 μαθητές θα καταφέρουν να δώσουν και αυτοί  πανελλήνιες  χωρίς να αναγκαστούν να μετακινηθούν σε κάποιο Λύκειο της Κομοτηνής.

Η Ροή news μίλησε σήμερα με τον Λυκειάρχη της Ξυλαγανής Ανέστη Ποιμενίδη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την θετική είδηση .όπως μας ανέφερε φέτος στην Τρίτη Λυκείου φοιτούν 8 συνολικά μαθητές .Εξ αυτών οι 5 επέλεξαν την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών που θα λειΤουργούσε ούτως ή άλλως ενώ άλλοι 3 (2και 1) επέλεξαν τις κατευθύνσεις των Θετικών Επιστημών (Υγείας) και της Οικονομίας Πληροφορικής .Αυτών η λειτουργία αρχικά δεν εγκρίθηκε αλλά η απόφαση μετά από πολιτική παρέμβαση άλλαξε.

Να σημειωθεί ότι στο Λύκειο της Ξυλαγανής φέτος αναμένεται να φοιτήσουν 21 μαθητές ενώ πέρσι φοίτησαν 23 με 9 εξ αυτών να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις του Ιούνη.

Ο κ Ποιμενίδης μνημονεύει το ενδιαφέρον του Ξυλαγανιώτη βουλευτή και πρώην Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου που και αυτός έπιασε από την πρώτη στιγμή το θέμα ζεστά και το ανέδειξε αρμοδίως.

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο κ Στυλιανίδης με σχετικό δελτίο τύπου γνωστοποίησε την παρέμβασή του και τη θετική εξέλιξη :

«Σε συνεχή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης με δομημένα επιχειρήματα και πολιτική επιμονή πέτυχε κατ’εξαιρεση να διασωθεί η λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, διασφαλίζοντας την λειτουργία δυο κατευθύνσεων. Ο Θρακιώτης πολιτικός ευχαρίστησε δημόσια για την βοήθεια και την θετική τους απόφαση την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, την αρμόδια Υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη και φυσικά την Γ. Γραμματέα Σ. Γκίκα καθώς και την διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου : «Είναι σωστή απόφαση γιατί κρατά όρθια της περιφέρεια και ιδιαίτερα την Ξυλαγανή και την ιστορική Μαρώνεια σε μια εποχή που η Θράκη πρέπει να μείνει όρθια για πολλούς λόγους. Ευχαριστώ πολύ όσους συνέβαλαν»

Back to top button
Close