Πριν από λίγο: Ισόβια και 18 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής στον δολοφόνο της άτυχης Ζωής στην Ξάνθη

Σε χρόνοι ρεκόρ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανάληψη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό  Εφετείο Κομοτηνής του γνωστού και ως «δράκου» της Ξάνθης ,35 χρονου σήμερα Χρήστου Παπάζογλου ο οποίος πριν από 8 χρόνια σόκαρε το πανελλήνιο με το απίστευτης αγριότητας έγκλημα που διέπραξε βιάζοντας και καίγοντας ζωντανή της 35 χρονη Ζωή Δαλακλίδου .

Ο Χρήστος Παπάζογλου ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012,  ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο!

Στη συνέχεια, προτού η όμορφη Ζωή αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την είχε περιλούσει με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα!

Η δίκη επαναλήφθηκε σήμερα  αφού ο Άρειος Πάγος μετά από προσφυγή του αναίρεσε την πρώτη απόφαση του Εφετείου υποχρεώνοντας τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας να ξαναβιώσουν την βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας η οποία τελικά δεν διήρκησε ούτε μισή ώρα.Ο Εισαγγελέας της έδρας  πρότεινε τα ισόβια και πάλι μαζί με πολυετείς καθείρξεις για το αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ,βιασμό και εμπρησμό .Να σημειωθεί ότι πρωδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης .Ο Παπαζογλου σήμερα κρατείται στις φυλακές των Γρεβενών.

Έξω από το χώρο του δικαστηρίου είχαν αναρτηθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πανώ κατά της έμφυλης βίας  .

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή συσκέπτεται για να αποφασίσει την ποινή.

-Νεότερη ενημέρωση :Ισόβια και 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά στον δράστη Χρήστο Παπάζογλου από το Εφετείο που έκανε δεκτή την πρότασή του Εισαγγελέα Σκιαδαρέση

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version