ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Λαϊκή αγορά μόνο με 40 παραγωγούς και με αυστηρή χωροταξία το Σάββατο στην Κομοτηνή

Mετά την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά στην επαναλειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς το προσεχές Σάββατο .

Για την πρώτη αυτή εβδομάδα στην λαϊκή ,όπως μας αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης θα συμμετέχουν οι 40 ,συνολικά ,ντόπιοι “παραγωγοί και επαγγελματίες γης” (19 και 21 αντίστοιχα) .Ο σχετικά μικρός αυτός αριθμός επιτρέπει την χωροθέτησή τους στο χώρο επαρκώς, χωρίς να χρειαστεί να γίνει κλήρωση ,όπως σε άλλους γειτονικούς Δήμους.

Οι καταναλωτές θα πρ΄ρπει να ξέρουν ότι θα τηρηθούν με αυστηρότητα οι κανόες απόστασης και αυτοπροστασίας ενώ ο χώρος θα περιοριστεί ώστε οι κατανβαλωτές να εισέρχονται από μία πλευρά και να βγαίνουν από τηυν άλλη .

150 ευρώ σε 16 παραγωγούς για νωπά είδη και λουλούδια

Ο Δήμος Κομοτηνής τέλος μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής θα καταβάλει το ποσό των 150 ευρώ σε παραγωγούς προϊόντων και καλλωπιστικών φυτών προκειμένου να προμηθευτεί νωπά είδη διατροφής να τα διαθέσει στις κοινωνικές του δομές αλλά και στον καλλωπισμό της πόλης και έτσι να τους στηρίξει για την μη λειτουργία της αγοράς λόγω του κορωνοϊού

Back to top button