ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Kυριάκος Αμούντζας: σκληρή επίθεση στο Δήμαρχο Ιάσμου για τη χρήση τουρκικών τοπωνυμίων για οικισμούς του Δήμου στις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο

Την προσφυγή στην δικαιοσύνη και κατάθεσε έγκλησης κατά 4 ΜΜΕ της Αθήνας,Ξάνθης και Κομοτηνής προχώρησε χθες ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν .Ο Δήμαρχος καταθέτοντάς την δήλωσε:”Επαναλαμβάνω τον σεβασμό μου στις αρχές της ελευθερίας του τύπου, της αντικειμενικής και ποιοτικής δημοσιογραφίας. Ενημερώνω την κοινή γνώμη ότι θα εξαντλήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου κατά μερίδας του τύπου που σκόπιμα, συντεταγμένα, συστηματικά συκοφαντούν και παραποιούν την αλήθεια»,

Παρότι δεν είναι γνξωστό το περιεχόμενό της προφανώς στην έγκλησή του αναφέρεται στα δημοσιεύματα που σχετίζονταν με την παρουσία του στην Προύσα και τα όσα παρουσιάστηκαν ότι ειπώθηκαν εκεί.

Σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτετυησς στο Δήμο Κυριάκος Αμούντζας καυτηριάζει την στάση του Δήμαρχου να αναφέρεται σε οικισμούς του Δήμου ,στις ανακοινώσεις του στο fb με τα τοπωνύμια τους στην τουρκική.

Η δήλωσή του :

“Με ενδιαφέρον η αξιωματική Αντιπολίτευση παρακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Οντέρ ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη γιατί δήθεν τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια εις βάρος του και του καταλογίζουν ότι αποκαλεί τον Δήμο Ιάσμου “Yassiköy”.
Δυστυχώς για αυτόν οι δηλώσεις του στην Προύσα με φόντο την απαράδεκτη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, δεν έχουν ξεχαστεί.Ο αυτοπροσδιορισμός του ως Τούρκος με τουρκική παιδεία, οι εχθροί που είναι απέναντι και η Τουρκία που την αποκαλεί μητέρα πατρίδα είναι ορισμένες μόνο από τις δηλώσεις του Δημάρχου που θα μείνουν στην ιστορία του τόπου.
Μετά τις χθεσινές εκτεταμένες καταστροφές λόγω καιρού στον Ίασμο,στη Διαλαμπή, στους Αμαξάδες και στο Κοπτερό, αναρωτιόμαστε πώς θα αποκαλέσει τους οικισμούς αυτούς στον ΕΛΓΑ.Ελάτε να δούμε τις καταστροφές στο Yassiköy, στο Balabanköy, στο Yalimli και στο Arabaciköy;
Ειλικρινά, ένας εισαγγελέας δε διαβάζει τις αναρτήσεις του κ. Οντέρ; Σαφώς και στο προσωπικό του προφίλ μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί όποια γλώσσα θέλει. Ο κ.Οντέρ όμως δεν είναι ο “καθένας”. Είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου που απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες για θέματα που αφορούν τον Δήμο!” καταλήγει την σκληρή ανακοίνωσή του ο κ Αμούντζας.

Back to top button