Αγροτικά νέαΤοπικές ειδήσεις

Κτηνοτρόφοι Ροδόπης :ενίσχυση τώρα άλλως κινητοποιήσεις!

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος νομού Ροδόπης ζητά την άμεση ενίσχυση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα των κτηνοτρόφων! Ο κορονοϊός έχει πλήξει και τους ίδιους με αποκορύφωμα τις εξευτελιστικές τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα, οι οποίες ήταν οι χειρότερες της τελευταίας 30 ετιας! Εάν δεν ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία η κρίση του κορονοϊού θα μετατραπεί σε επισιτιστική κρίση!

Δίνοντας τη μάχη της επιβίωσης οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων! Συγκεκριμένα :

1)Την ένταξή τους στους Κ. Α. Δ. και την ενίσχυσή τους με το ποσό των 800 ευρώ!

2) Την επιδότηση με 2 ευρώ ανά κιλό των σφάγιων αμνοεριφίων το διάστημα προ του Πάσχα για την κάλυψη της ζημιάς από τις χαμηλές τιμές πώλησης!

 3) Την επιδότηση των θηλυκών που έχουν παραμείνει στα μαντριά με στόχο την αύξηση του ζωϊκού κεφαλαίου και της παραγωγής, ως σταθερό και πάγιο αίτημα!

 

4)Την ενίσχυση του De minimis με 30 ευρώ ανά ζώο για την κάλυψη της πολυετούς ζημιάς από το γάλα και το κρέας (4 Χρόνια το γάλα, 10 Χρόνια τα αμνοερίφια)

5) Επιστροφή των προστιμων των 279εκ, που κερδήθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, στους κτηνοτρόφους!

6)Άμεση χορήγηση του 50%της ενιαίας ενίσχυσης!

7)Άμεση χορήγηση των εξισωτικών του 2013_14και των αποζημιώσεων του καταρρόϊκού πυρετού

8)Άμεση καταβολή της συνδεδεμένης των βοοειδών!

9.Αμεση ενεργοποίηση κάρτας αγρότη λόγω έλλειψης ρευστότητας.

10.Παγωμα όλων των δόσεων δανείων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Παράλληλα καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όσους φορείς και πρόσωπα καταφέρονται κατά της ΠΕΚ και του προέδρου της! Η ΠΕΚ έχει ιστορία αγώνων και κατακτήσεων από την ημέρα της ίδρυσής της και ο πρόεδρός της δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα παρά μόνο τους κτηνοτρόφους για τους οποίους έχουμε δώσει μάχες ζωής όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2006_2007μεχρι και σήμερα!

 Καλούμε τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας θα μας βρουν όλους απέναντί τους ξεκινώντας νέους αγώνες και κινητοποιήσεις όπως παλιότερα!

Back to top button