Κριτική της παράταξης του Κωστή Σιμιτσή για το νέο αναπτυξιακό νόμο: ευνοεί τα αστικά κέντρα και όχι τις απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης

Ο αναπτυξιακός νόμος είναι πολυδιαφημισμένος αλλά δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα ανάπτυξης μιας περιοχής. Ούτε καν τον κύριο. Για να προχωρήσει μπροστά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και όλη η χώρα, απαιτούνται και άλλες ενέργειες, όπως είναι ενδεικτικά η μείωση της πολυνομίας, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η γρήγορη και σωστή απονομή της δικαιοσύνης, η δίκαιη φορολόγηση χωρίς συχνές αλλαγές, η αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τη δική μας Περιφέρεια θεωρούμε ότι λείπουν οι στοχευμένες ενέργειες υπέρ των απομακρυσμένων περιοχών, όπως είναι ο Βόρειος Έβρος, η Σταυρούπολη και το Νευροκόπι. Το μέτρο της πρόσθετης μοριοδότησης περιοχών που απέχουν 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα ευνοεί τον Νότιο Έβρο σε βάρος της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου, δημιουργεί ευρείες «μαύρες τρύπες» κυρίως στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και σίγουρα δεν έπρεπε να αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ επιβάλλεται:

Περιμένουμε να αρχίσει η λειτουργία του νέου ΕΣΠΑ και η ταχύτερη εκταμίευση όλων των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όμως η υποστελέχωση των περιφερειακών και των δημοτικών υπηρεσιών φοβόμαστε ότι θα σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ” ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΜΘ

Exit mobile version