Αγροτικά νέαΤοπικές ειδήσεις

«Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης, αβοήθητοι από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας» λεει ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου μετά από συνάντηση με κτηνοτρόφους της Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με αντιπροσωπεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης μεταφέροντας την αγωνία του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για την επιβίωση του κλάδου εν μέσω αυτής της κρίσιμης χρονιάς της πανδημίας. Οι κτηνοτρόφοι είναι αντιμέτωποι με τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και των ζωντανών ζώων, την ίδια στιγμή που έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής,  με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κρατήσουν βιώσιμες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και η δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας του κλάδου εν μέσω πανδημίας. Υπενθύμισε ότι παρά τις κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις του στη Βουλή για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα, η άρνηση της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν έχει στις προτεραιότητες την στήριξη αυτών των κλάδων.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων δεσμεύτηκαν για τη κατάθεση υπομνήματος στον βουλευτή με τα αιτήματά τους, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής τόνισε ότι τον πρώτο λόγο για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία στον κλάδο πρέπει να τον έχουν με τις πρωτοβουλίες τους οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, που μαζί άλλους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, πρέπει να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση τους και την στήριξη της κτηνοτροφίας, που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Back to top button