Κωστής Μάινας καρδιολόγος στη Ροή news: αναγκαία όσο ποτέ η τοποθέτηση απινιδωτών σε γήπεδα, σχολεία ,εκκλησίες και πολυσύχναστους δρόμους

Μετά και το περιστατικό του διεθνούς ποδοσφαιριστή της εθνικής Δανίας στο Euro Κρίστιαν Έρικσεν η ανάγκη χρήσης των αυτόματων απινιδωτών επανήλθε στη δημόσια σφαίρα της συζήτησης καθώς η λειτουργία τους σε μαζικούς χώρους μπορεί να αποβεί σωτήρια σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής .

Ο γνωστός καρδιολόγος της Κομοτηνής και δημοτικός σύμβουλος Κωστής Μάινας είχε δημοσιεύει ,προεκλογικά τότε, πριν από 2 χρόνια ,μία σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους  .Είχε αναφέρει τότε :

«Τελευταία, αλλά ίσως η πιο σημαντική πρόταση, είναι η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Εύκολη χρήση δημόσιας πρόσβασης. Μια σωτήρια απινίδωση τα πρώτα κρίσιμα λεπτά. Έστω και μια ζωή να σώσουμε, πετύχαμε το σκοπό μας.»

Σήμερα ο κ Μάινας επανέρχεται μετά από σχετική παράκληση της Ροή news στο θέμα:

«Με αφορμή το τραγικό επεισόδιο του ποδοσφαιριστή της Δανίας ,ήρθε στο προσκήνιο η αναγκαιότητα ύπαρξης συστημάτων εξωτερικών απινιδωτών στη πόλη μας .

Η προεκλογική πρόταση της «Σύμπραξης Προοπτικής» είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε για την τοποθέτηση τέτοιων συσκευών όχι μόνο σε αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και σε άλλα σημεία όπως σχολεία, εκκλησίες ,πολυσύχναστοι δρόμοι .

Με τη βοήθεια του ΕΕΣ και των Σαμαρειτών μπορούν να εκπαιδευτούν στη χρήση τους πολλές ομάδες εργαζομένων όπως δημοτικοί υπάλληλοι ,Αστυνομία ,Πυροσβεστική αλλά και πολίτες.

Με τον εμβολιασμό ο αλτρουισμός και η κοινωνική ευθύνη είναι άκρως απαραίτητα στοιχεία. Ας προωθήσουμε το αίσθημα αλληλεγγύης συνειδητοποιώντας την αξία της ζωής.» καταλήγει ο κ Μάινας.

Μακάρι η πρότασή του να εισακουστεί και άμεσα να τοποθετηθούν τέτοια συστήματα εκεί που μπορεί να προσφέρουν σημαντική υπηρεσία. Ήδη ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ανακοίνωσε την προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων ενώ το ίδιο έπραξε και ο Δήμαρχος Ιάσμου για τα γήπεδα των ομάδων του Δήμου του

Exit mobile version