ΚοινωνίαΚορυφαία

Κώστας Κατσιμίγας:να αγοράσει ο Δήμος το παλίο αρχοντικό της οδού Ζυμβαρακάκη για να σωθεί -“Να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού “

Πρόταση προς το Δήμο της Κομοτηνής να αγοράσει το παλιό και καταρρέον αρχοντικό επί της οδού Ζυμβρακάκη και να αξιοποιήσει ως “Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού” απευθύνει με ανάρτησή του ο Αρχιτέκτων Μηχανικός και περιφερειακός σύμβουλος Κώτας Κατσιμίγας.

” Το ξέρουμε όλοι. Βρίσκεται στην οδό Ζυμβρακάκη αρ. 25. Ίσως ειναι το τελευταίο μεγάλο προσφυγικό αρχοντόσπιτο της Κομοτηνής φτιαγμένο από ξύλα, ωμά τούβλα (κερπίτσια) και με μεράκι. Εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σήμερα, κατάλληλο μόνο για να ανεχθεί μπροστά του τους κάδους αποκομιδής σκουπιδιών. Το κτίριο βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση. Ανήκει σε ιδιώτες. Κάνω έκκληση στον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, γνωστό για την ευαισθησία του, αλλά και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Κομοτηνής: Το κτίριο να αποκτηθεί από τον Δήμο, να αναστηλωθεί και να γίνει μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Να εγκαινιαστεί σε δύο χρόνια, το 2023, με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης (23 Ιουλιου 1923).

Ίσως η Κομοτηνή να είναι η μόνη πόλη που δεν έχει τέτοιο μουσείο. Μια πόλη που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της είμαστε προσφυγικής καταγωγής!!!Το ξέρουμε όλοι. Βρίσκεται στην οδό Ζυμβρακάκη αρ. 25. Ίσως είναι το τελευταίο μεγάλο προσφυγικό αρχοντόσπιτο της Κομοτηνής φτιαγμένο από ξύλα, ωμά τούβλα(κερπίτσια) και με μεράκι. Εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σήμερα, κατάλληλο μόνο για να ανεχθεί μπροστά του τους κάδους αποκομιδής σκουπιδιών.

Το κτίριο βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση. Ανήκει σε ιδιώτες. Κάνω έκκληση στον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, γνωστό για την ευαισθησία του, αλλά και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Κομοτηνής: Το κτίριο να αποκτηθεί από τον Δήμο, να αναστηλωθεί και να γίνει μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Να εγκαινιαστεί σε δύο χρόνια, το 2023, με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης (23 Ιουλίου 1923). Ίσως η Κομοτηνή να είναι η μόνη πόλη που δεν έχει τέτοιο μουσείο. Μια πόλη που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της είμαστε προσφυγικής καταγωγής!!!” καταλήγει ο κ Κατσιμόγας

Προσυπογράφουμε την πρόταση …

Back to top button