ΚορυφαίαΚορωνοίός

Κορωνοϊός: Το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού – Aπό Δευτέρα διασταυρώσεις και πρόστιμα

Μεγάλη κινητικότητα έχει παρουσιαστεί στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των ηλικιών άνω των 60 ετών μετά την υποχρεωτικότητα.

Ειδικότερα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται κατά σχεδόν δέκα μονάδες χάρη στην υποχρεωτικότητα. ‘

Μέχρι τώρα 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού ενώ από τις 30 Νοεμβρίου του 2021 οι νέοι εμβολιασμένοι ή με ραντεβού ανέρχονται σε 217.000 πολίτες.

Η προθεσμία εκπνέει το βράδυ της Κυριακής 16 Ιανουαρίου και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. Στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μήνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός. Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί τη Δευτέρα.

Back to top button