ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Κορωνοϊός :ο Χαρδαλιάς επιβεβαιώνει το περιφερειακό και τοπικό «black out «στην ενημέρωση

Την απόφαση της Κυβέρνησης η ενημέρωση του κοινού να γίνεται μόνο από τη κεντρική διοίκηση και όχι σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο πιστοποίησε με την επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Ροδόπης Τάκη Χαρίτου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς .Αυτό αποκαλύπτει σε σχετική ανακοίνωση τύπου ο βουλευτής που προς τιμήν του είναι ο μόνος σε τοπικό επίπεδο που αντελήφθην την ανάγκη της έγκυρης και απρόσκοπτης ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοΪό .Μάλιστα ο κ Χαρίτου έθεσε υπόψη του Υφυπουργού και τα στοιχεία που η Ροή news αποκάλυψε χθες για την διαφορετική στάση της Περιφέρειας Ηπείρου στο θέμα .

Μετά από αυτό ανοίγει πλέον ο δρόμος για την δημοσιοποίηση κάθε παραφιλολογίας και είδησης σοβαρής ή ανυπόστατης από τα ΜΜΜΕ ή τον καθένα στ μέσα κοινωνικής δικτύωσης …

Αναφέρει ο βουλευτής :

«Σε επικοινωνία μου εχθές το βράδυ με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ζήτησα να ενημερωθώ για θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε, παρά τον προφανή φόρτο εργασίας.

Του έθεσα το θέμα της έλλειψης υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις της πανδημίας στην περιοχή μας. Μάλιστα του έθεσα  με έμφαση το ζήτημα της διακοπής της ενημέρωσης, που υπήρχε κατά το προηγούμενο διάστημα από νοσοκομεία και ιδιαίτερα από το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Ενημέρωση η οποία ήταν μια ανάσα ανακούφισης για τους συμπολίτες μου, οι οποίοι ακολουθώντας τις οδηγίες, βρίσκονται σε απομόνωση και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα στην υπεύθυνη ενημέρωση. Μου απάντησε κατηγορηματικά ότι  απόφαση της κυβέρνησης είναι η ενημέρωση να γίνεται μόνο από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας  και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ακριβής πληροφόρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης λαθεμένων πληροφοριών.

Στον ισχυρισμό μου ότι οφείλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας και Υγείας  αντίστοιχα της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και στην επισήμανσή μου ότι η έλλειψη αυτής της περιφερειακής ενημέρωσης εγκυμονεί κινδύνους διοχέτευσης ανεξέλεγκτων και λανθασμένων πληροφοριών, ο υφυπουργός επέμεινε στην απόφαση της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια της συζήτησης του έθεσα ως παράδειγμα ενημέρωσης των πολιτών και διαφάνειας στη διαχείριση του θέματος, την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους πολίτες για τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία στην περιοχή. Μου έκανε γνωστό  ότι  αυτή είναι απόφαση της συγκεκριμένης Περιφέρειας, η οποία δεν είναι σύμφωνη με τη γενικότερη κυβερνητική  κατεύθυνση.

Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησα για την αναγκαιότητα ενημέρωσης σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε οι συμπολίτες μας να αισθάνονται ακόμα πιο ασφαλείς. Με διαβεβαίωσε ότι  σύντομα θα διαβουλευτεί με τους αρμόδιους και θα με ενημερώσει.

Αναμένουμε!» καταλήγει ο κ Χαρίτου.

Μάλλον θα περιμένει επί ματαίω εκτιμούμε εμείς …

Back to top button