ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Κορωνοϊός :ετοιμότητα στο Δήμο Ιάσμου-Επικοινωνία του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά -Υποχρεωτική η μάσκα στις λαϊκές αγορές Ιάσμου και Σώστη για όλους από σήμερα

Μουμίν Οντέρ: Ενωμένοι πάλι θα τα καταφέρουμε

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Ο Μουμίν τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα, εξ ου και ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου:

«Αγαπητοί συνδημότισσες – συνδημότες,
Όλοι μαζί ενωμένοι δώσαμε μια σπουδαία μάχη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πρώτη φάση του κορονοϊου. Σήμερα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊου. Χαλαρώσαμε, δεν πρέπει. Πρέπει να τηρήσουμε ο καθένας μας τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία. Χτες, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Επιγραμματικά σας ζητώ:

1. Να κρατάτε αποστάσεις.
2. Να αποφύγετε τον συνωστισμό-συγχρωτισμό.
3. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στις εκκλησίες και στα τζαμιά μας και σε προβλεπόμενους κλειστούς χώρους. Θερμοπαρακαλώ τους θρησκευτικούς λειτουργούς και των δύο θρησκείων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων εντός των χώρων λατρείας.
4. Γάμοι, βαπτίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, πάσης φύσεως εκδηλώσεις είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, αυστηρά πραγματοποιούνται με συμμετοχή έως 100 ατόμων. Το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου. Εξυπακούεται ότι και στα 100 άτομα αυστηρά τηρούνται οι αποστάσεις.
5. Με απόφαση μου στις λαϊκές αγορές Σώστου και Ιάσμου καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα εκτός από πολίτες και για τους δημότες ή επισκέπτες καταναλωτές. Συνεργεία του Δήμου θα μοιράσουν μάσκες στις εισόδους των εν λόγω λαϊκών αγορών. Το μέτρο αυτό ισχύει έως 31 Αυγούστου.
6. Επίσης, ο Αύγουστος μήνας είναι επικίνδυνος από άποψη εκδήλωσης πυρκαγιών. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι συνδημότες μας σε δασικές, αγροτικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις. Πρέπει να αποκλείσουμε όλοι μαζί την εκδήλωση πυρκαγιών από ανθρώπινο παράγοντα.

Ενωμένοι πάλι θα τα καταφέρουμε.»

Ο Δήμαρχος Ιάσμου
Μουμίν Οντέρ

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο η χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές του Δήμου Ιάσμου τόσο από τους πωλητές όσο και από τους καταναλωτές των Λαϊκών Αγορών του Σώστου και Ιάσμου έως την 31η Αυγούστου 2020.

Posted by Δήμος Ιάσμου on Wednesday, August 5, 2020
Back to top button
Close