Τοπικές ειδήσειςΚορυφαία

Κόντρα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και Δημάρχου για μετάθεση αστυνομικού από τις Σάπες στην Ξυλαγανή

Ροδόπη: Σκληρή κόντρα αστυνομικών με τον δήμαρχο – Τι αναφέρουν οι δύο πλευρές

Οι αστυνομικοί κατηγορούν το δήμαρχο – εκδότη εφημερίδας ότι με δημοσίευμα κατηγόρησε συνάδελφό τους, επειδή έκοψε κλήσεις σε αυτοκίνητα υπαλλήλων του δήμου

Εντονη κόντρα με σκληρές ανακοινώσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης (ΕΑΥΡ) και του δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών, Ντίνου Χαριτόπουλου. Αστυνομικός του τμήματος Σαπών μετακινήθηκε από την υπηρεσία του και η ΕΥΑΡ θεωρεί ότι αυτό αποτέλεσε δάκτυλο του δημάρχου, επειδή ο συνάδελφός τους είχε κόψει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε υπαλλήλους του δήμου. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο συνάδελφός τους έπεσε σε δυσμένεια μετά από δημοσίευμα για ανεπάρκεια στην τήρηση της τάξης στις Σάπες στην εφημερίδα «Ελεύθερη Αποψη της Ροδόπης», η οποία είναι ιδιοκτησίας του δημάρχου. Το δημοσίευμα έγινε μετά τη βεβαίωση των τροχαίων παραβάσεων από τον αστυνομικό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, μιλώντας στο ethnos.gr, απορρίπτει οποιαδήποτε σύνδεση του ενός γεγονότος με το άλλο, τονίζοντας ότι με το δημοσίευμα ήθελε να υπογραμμίσει την ανεπάρκεια της Αστυνομίας στην πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΕΑΥΡ, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, οι κλήσεις κόπηκαν από τον συνάδελφό του στις αρχές Δεκεμβρίου, το δημοσίευμα με τίτλο «Να αλλάξουν οι προτεραιότητες του ΑΤ Σαπών» έγινε στις 5 του μήνα και στις 18 Δεκεμβρίου ο αστυνομικός μετακινήθηκε από το ΑΤ Σαπών στο Αστυνομικό Σταθμό Ξυλαγανής, χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία γι’ αυτό. Να σημειωθεί ότι ο ΑΣ Ξυλαγανής έχει έδρα τις Σάπες, αλλά ανήκει σε άλλη διοικητική περιφέρεια.

«Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΥΡ, γίνεται λόγος για «προσπάθεια σπίλωσης του κύρους και της εικόνας του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών» από το δημοσίευμα και για «αήθη επίθεση της συγκεκριμένης εφημερίδας εναντίον των αστυνομικών υπαλλήλων». Παράλληλα, κάνει λόγο για τιμωρητική μετακίνηση του συναδέλφου τους «σε μία προσπάθεια εκφοβισμού και των υπολοίπων αστυνομικών». Η ΕΥΑΡ ζητά ακόμα από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας να λάβει θέση για το περιστατικό και να ανακαλέσει άμεσα «την άδικη μετακίνηση του αστυνομικού, στέλνοντας το μήνυμα ότι όταν ο αστυνομικός εφαρμόζει τους νόμους του κράτους, δεν έχει λόγο να φοβάται τίποτα και κανέναν». 

«Με αυτές τις πρακτικές γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω. Το δημοσίευμα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Πού ζούμε; Δεν μπορούμε, δηλαδή, να κάνουμε τη δουλειά μας; Οι αστυνομικοί δεν τρομοκρατούνται από κανέναν. Μετά τα γεγονότα έγινε η μετακίνηση του συναδέλφου και μάλιστα αναιτιολόγητα», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Ο δήμαρχος

Για πίεση, ώστε να στελεχωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών κι έτσι να εκλείψει το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει σήμερα τους πολίτες από τα πολλά κρούσματα εγκληματικότητας, κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών αναφερόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα στόχο να κατηγορήσει και να εκθέσει τον αστυνομικό, επειδή έκοψε τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα.

«Υπάρχει ένα καθεστώς τεράστιας ανασφάλειας. Αγνωστοι έκλεψαν το ειρηνοδικείο, το νηπιαγωγείο και μπήκανε σε κτίρια του δήμου. Με το δημοσίευμα λέμε στην Αστυνομία “ασχολήθηκε καλύτερα με τα σοβαρότερα ζητήματα και μετά κόβετε κλήσεις’’. Δεν έχει καμία σχέση το ένα γεγονός με το άλλο. Εμένα με ενδιαφέρει η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών. Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε το υπουργείο και την ηγεσία της Αστυνομίας, ώστε να στελεχώσει και να εξοπλίσει το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών. Ας βάλουν πρώτα τάξη και μετά ας μας γράψουν όλους, αν είμαστε παράνομοι» τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Χαριτόπουλος.

(συντάκτης Ρωμανός Καραγιαννίδης ,πηγή ethnos.gr)

Back to top button