ΚορυφαίαΠολιτισμός

ΚomoTunisian: Μια βραδιά γεμάτη μουσικές και γεύσεις από την Θράκη και την Τυνησία !

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (ESC) «Upgrade your neighborhood – Brand your city » Αναβάθμισε την γειτονιά σου – Προώθησε την πόλη σου»), το οποίο υλοποιείται από την System & G, εθελοντές από την Τυνησία, Καμπότζη, Τσεχία, Σλοβακία, Τουρκία και Ελλάδα, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), το Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής και την ΚοινΣεΠ «Θράκης Κίνητρο», σας προσκαλούν την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής για μία βραδιά γεμάτη μουσικές και γεύσεις από την Θράκη και την Τυνησία!

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάδειξη των γειτονιών της πόλης μας , οι οποίες μέσα από τις μικρές καθημερινές παρεμβάσεις των εθελοντών, μπορούν να αναβαθμιστούν. Ήδη παρεμβάσεις έχουν γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, στη Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, ενώ έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν και πολλές άλλες δραστηριότητες, παρεμβάσεις και αλλαγές ,που θα κάνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Κομοτηνής, καλύτερη!

Οι Τυνήσιοι εθελοντές θα αναφερθούν στις βασικές ομοιότητες μεταξύ του δικού τους και του τοπικού λαϊκού πολιτισμού, ενώ θα παρουσιάσουν χορούς της πατρίδας τους. Τη χορευτική σκυτάλη θα λάβει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, «ξεδιπλώνοντας» ένα ζωντανό κομμάτι της θρακικής παράδοσης. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την δοκιμή χειροποίητων εδεσμάτων από την Τυνησία κι όχι μόνο!

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Back to top button