ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Koμοτηνή:ξενοδοχείο επιδοτήθηκε αλλά δεν λειτουργεί-Τώρα ζητάνε πίσω την επιδότηση που έδωσαν-Καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Χατζηπέμου

Μία πολύ σοβαρή περίπτωση επιδότησης ενός ξενοδοχείου στην Κομοτηνή .που επιδοτήθηκε με 135.000 ευρώ από την “ΔΕΣΜ-ΟΣ” ΑΜΘ και ποτέ δεν λειτούργησε ,μνημονεύει με ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι η Διαχειριστική αρχή ζητά πίσω τα χρήματα της επιδότησης.. Το ξενοδοχείο μάλιστα ονομάζεται “ST George” …Η ανάρτηση του κ Χατζηπέμου που ζητά απαντήσεις από την νυν και την πρώην Διοίκησης της ΔΕΣΜ-ΟΣ..

“ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ; ΟΡΙΣΤΕ;

Υπάρχει, λέει, ξενοδοχείο τριών αστέρων στην οδό Αμπέλων στην Κομοτηνή, λέγεται “ST. GEORGE” (!) και μάλιστα η εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ (ναι, η γνωστή εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ!) βεβαίωσε ότι η επένδυση έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από το 2016 χωρίς να της έχει προσκομιστεί σήμα λειτουργίας! Επενέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». Κλήθηκε η τοπική Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΑΜΘ και διαπίστωσε τον Νοέμβριο του 2018 ότι «…το τουριστικό κατάλυμα δεν λειτουργούσε και ότι ήταν κλειστό. Δεν υπήρχε προσωπικό της επιχείρησης ούτε και οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος που να ασχολείται σε εργασία σχετική με το κτίριο (π.χ οικοδομική, ηλεκτρολογική, καθαριότητας κλπ.) παρά την ύπαρξη εκκρεμών εργασιών προς αποπεράτωση (ράμπα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κεντρικό εξωτερικό κλιμακοστάσιο, εξωτερικός φωτισμός κλπ.). Εξωτερικά του κτιρίου δεν υπήρχε ανηρτημένη πινακίδα με τον τίτλο του ξενοδοχείου, ούτε και οποιαδήποτε άλλη πινακίδα σήμανσης των εγκαταστάσεων (π.χ. reception κλπ.). Η γενικότερη εικόνα των εξωτερικών εγκαταστάσεων με την εμφανή έλλειψη τάξης, οργάνωσης και καθαριότητας παρέπεμπαν σε μη λειτουργούσα ξενοδοχειακή μονάδα.» Πλέον η ΕΥΔ ζητά πίσω τα 135.000 € της ενίσχυσης της επένδυσης που δόθηκαν κατόπιν της έγκρισης της ΔΕΣΜ-ΟΣ… (Για περισσότερες λεπτομέρειες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 638Η46ΜΤΛΡ-2ΞΣ).Από τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ την επίμαχη περίοδο τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη αλλά και την νυν Πρόεδρο Κατερίνα Ιωαννίδου μένει να μάθουμε ποιοι ήταν οι ελεγκτές που βεβαίωσαν την «ολοκλήρωση της επένδυσης».Βλέπετε, τα θέματα της ΔΕΣΜΟΣ, έχουν πολλές προεκτάσεις… Τώρα εάν έχετε δει το ξενοδοχείο αυτό στην Κομοτηνή μέχρι σήμερα, πείτε και σε μένα που πέφτει…

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το Ξενοδοχείο St.George του Λονδίνου. Αυτό της Κομοτηνής δεν τό χουμε δει ακόμα…”καταλήγει ο κ Χατζηπέμου .

Η φωτογραφία του “ξενοδοχείου” είναι δική του

Back to top button