ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Kομοτηνή:ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων στο Πολυλειτουργικό

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), από τον Δήμο Κομοτηνής που είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Οι ωφελούμενοι είχαν ειδοποιηθεί με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα που όφειλαν να προσέλθουν.

Συνολικά από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου, μοιράστηκαν  σε 1.832 δικαιούχους 11.212 σακούλες με φρούτα, γάλα εβαπορέ, όσπρια, τυριά, βόειο και χοιρινό κρέας, ζυμαρικά, αλεύρι, κρέμες δημητριακών βανίλια και μπισκοτόκρεμα, γάλα σκόνη βρεφικής ηλικίας, σαμπουάν, αφρόλουτρο,  είδη ατομικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.

Στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και τους ηλικιωμένους τα προϊόντα διανεμήθηκαν κατ’ οίκoν. Πρόκειται για 1.100  δέματα που δόθηκαν σε 180 δικαιούχους οι οποίοι περιλαμβάνονται στους 1.832.

Στη διαδικασία της διανομής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής. Η επιλογή της διανομής των προϊόντων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έγινε γιατί το επιδημιολογικό φορτίο στον Δήμο Κομοτηνής είναι χαμηλό και οι καιρικές συνθήκες βελτιωμένες.  

Όσοι δικαιούχοι δεν προσέρχονται, τα προϊόντα που περισσεύουν αποθηκεύονται και αναδιανέμονται στην επόμενη διανομή. Εξαίρεση αποτελούν το κρέας και τα φρούτα που ανήκουν στα ευπαθή προϊόντα και κατευθύνονται στα πιστοποιημένα συσσίτια του Δήμου Κομοτηνής και της Ι. Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Παρών  ήταν ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Γιάννης Μουρτίδης που επέβλεπε τη διαδικασία διανομής των προϊόντων. 

Σημαντική ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία και η αρωγή του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διανομή των προϊόντων.

Παράλληλα, οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας φρόντισαν να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ωφελούμενων, καθώς αυτοί περίμεναν να έρθει η σειρά τους.

Back to top button