ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Κομοτηνή:Μόλις 1 θετικό στα 55 rapid tests που έγιναν σε πλατεία και παλιά βιβλιοθήκη-Που θα γίνουν δωρεάν τεστς την τρέχουσα εβδομάδα

Συνεχίζονται τα rapid tests στην πλατεία Ειρήνης

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Το Σάββατο  πραγματοποιήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ 4 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και την Κυριακή 8 και ήταν όλα αρνητικά. Επίσης, το Σάββατο  έγιναν 16 τεστ στην πλατεία Ειρήνης και ήταν όλα αρνητικά και σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου έγιναν 27 και βρέθηκε ένα θετικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Δευτέρα 22 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 24 Μαρτίου, καθώς επίσης την Παρασκευή 26 Μαρτίου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού τις ώρες 11:00 με 15:00 στην πλατεία Ειρήνης και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου επίσης στην πλατεία Ειρήνης τις ώρες 11:00 με 14:00.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν τα τεστ θα λάβουν χώρα στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, τις ίδιες ώρες και μέρες.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033 και  προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Τη διαδικασία στηρίζει διαρκώς το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Back to top button