ΕλλάδαΤοπικές ειδήσεις

Κομοτηνή:η σχολική χρονιά ξεκινά με κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών…

Σε κινητοποίηση καλέι τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης “Οι 3 Ιεράρχες” αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.,στις 1 30μμ έξω από τα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης .Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο και την πλατεία.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για σχολείο με “συντηρητικό και αυταρχικό πρόσημο” ,αφήνουν αιχμές για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ διαφωνούν και με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν στα σχολεία αναφέροντας ότι μεταθέτουν την ευθύνη της εφαρμογής στους ίδιους.

“Η σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε μια νέα όξυνση της πανδημίας, που απειλεί να κλείσει για τρίτο χρόνο τα σχολεία, καθώς κανένα μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ούτε για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων δεν έχει ληφθεί. ” αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τους

Καταλήγοντας:

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου

Α) Καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις ΕΒΠ – ΕΕΠ των σχολικών μονάδων:

  • Σε κάθε απόπειρα συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων (στη βάση της προηγούμενης ή της νέας Υ.Α.) να μην προχωρήσουν μέχρι την έκδοση του νέου κειμένου-απόφασης απεργίας αποχής από τη ΔΟΕ σε καμία συνεδρίαση για το θέμα αυτό.
  • Να προασπίσουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο αρνούμενοι να αποδεχθούν ρόλους και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων.

Β) Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης, τους/τις μαθήτ(ρι)ες και τους γονείς τους, το σωματείο καθαριότητας των σχολείων σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση  και πορεία την Τετάρτη 15  Σεπτέμβρη και ώρα 13:30 με έναρξη έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατεύθυνση το Δημαρχείο και την Πλατεία Ειρήνης. Σχετικά έχει προκηρυχθεί και διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 – 15:00 από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Back to top button