Kομοτηνή:η “Farasopoulos homeware” επαναστατεί…

Σε μία πόλη που ,σχεδόν, τίποτα δεν μαρτυρά ότι σε λίγες μέρες θα τιμηθούν τα 200χρονα της εθνικής μας παλιγγενεσίας ,μία επιχείρησή της  καταθέτει το δικό της τιμητικό διακοσμητικό σχόλιο για την σημαντική επέτειο.

Η «farasopouloς homeware “ ένα brand συνυφασμένο με την επιχειρηματικότητα του τόπου μας, κάνει για μία ακόμη φορά τη διαφορά .

Στην βιτρίνα της, επί της Ορφέως, το μάτι των περαστικών «κλέβουν» τα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας που δίνει φυσικά τον τόνο της ιστορικής επετείου.

Το τσαρούχι φυσικά απαραίτητο στοιχείο της σύνθεσης, τονίζει τον διαχρονικού αγώνα του ελληνισμού .

Και φυσικά η Θρακιώτικη παραδοσιακή στολή ,η «τσούκνα», αναπόσπαστο κομμάτι της Θρακιώτικης ιστορίας ,υπενθυμίζει την συμβολή των Θρακών στον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους κάτι που δεν έχει τιμηθεί ή αξιολογηθεί ιστορικά δεόντως.

Ο αγώνας για την ελευθερία κάθε εποχής είναι νοητός ποικιλότροπα από τους ανθρώπους που τον επικαιροποιούν .Και η δυσοίωνη εποχή μας θεωρεί  το μήνυμα αυτό ως επίκαιρο και διαχρονικό ..Η πανδημία και το σκοτεινό της πέπλο…

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Δέσποινα Φαρασοπούλου με την οποία μιλήσαμε μας είπε για την πρωτοβουλία αυτή :

«Η βιτρίνα και η διακόσμησή μας αποτελούν μία τιμή στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης του γένους. Ενός αγώνα που είναι πάντα επίκαιρος και διαρκής.

Μπορεί η αγορά να είναι κλειστή ουσιαστικά ωστόσο το χρέος μας ,μας υπενθυμίζει πως η επέτειος αυτή δεν πρέπει να προσπεραστεί .Αυτό σχολιάζουμε και από την ανταπόκριση  των συμπολιτών μας θεωρώ ότι δικαιωθήκαμε .

Οι επιχειρήσεις μας είναι χρόνια τώρα συνδεδεμένες με τις εθνικές επετείους και τις παρελάσεις, όπως όλοι ξέρουν εδώ και 60 χρόνια .Έτσι η βιτρίνα αυτή ήταν ένα χρέος τιμής ,μία ανάγκη απότισης του σεβασμού μας .Ενα  μήνυμα ότι όλα θα ξαναγεννηθούν και το αύριο θα είναι καλύτερο ..

Η ελπίδα λοιπόν για το μέλλον μέσα από την συνειδητοποίηση του παρελθόντος είναι η πρότασή μας» καταλήγει..

Συμφωνούμε πραγματικά και συγχαίρουμε τη Δέσποινα Φαρασοπούλου που μακάρι να βρει μιμητές

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version