Kομοτηνή:αυξάνεται η λειτουργία Βρεφικών Τμημάτων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής ξεκίνησε το 2018 τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων με ίδιους πόρους του Δήμου καθώς επίσης με στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Έγιναν τότε οι προμήθειες του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κρεβατάκια, καρεκλάκια, τραπεζάκια, κατάλληλα για τους μικρούς φιλοξενούμενους. Την περίοδο 2019- 2020 διαμορφώθηκαν με πόρους του Δήμου βρεφονηπιακά τμήματα στον Α’, τον Γ’ και τον Ε Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, με ίδιους πόρους του  Δήμου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οριζόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές.

Το διάστημα 2020- 2021 διαμορφώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ βρεφικά τμήματα στον Β’ και τον Δ Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να λειτουργούν συνολικά επτά βρεφικά τμήματα στους 12 παιδικούς σταθμούς που λειτουργεί το ΚΕΜΕΑ. Για την επόμενη σχολική χρονιά σχεδιάζεται να προστεθεί ένα ακόμη βρεφικό τμήμα στον Η’ Παιδικό Σταθμό και οι παρεμβάσεις θα γίνουν αποκλειστικά με ίδιους πόρους του Δήμου.

Επιπλέον, επίκειται διαγωνιστική διαδικασία ύψους 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση των κουφωμάτων στους Παιδικούς Σταθμούς, στο πλαίσιο προσαρμογής στο Προεδρικό Διάταγμα 99/2017.

Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη μετατροπής νηπιακών τμημάτων σε βρεφικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς των βρεφών ως προς τη φιλοξενία των παιδιών τους σε χώρους ασφαλείς, ταυτόχρονα αισθητικά αναβαθμισμένους. Επίσης, συνεχίζει τις παρεμβάσεις, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

Exit mobile version