ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΠεριβάλλον -Φύση

Κομοτηνή: ξεκινάει και φέτος ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»– Followgreen

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής έγινε χθες το πρωί η έναρξη του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης για τη φετινή σχολική χρονιά, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας Κίμωνα Λεχούδη, του Διευθυντή Σταύρου Πέγιου, του εκπροσώπου της εταιρίας  Followgreen, Παναγιώτη Λεβέντη και της συνεργάτιδάς του, Χρυσάνθης Μακρή. Ο Δήμος Κομοτηνής, έχοντας ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ξεκινάει για 4η συνεχή χρονιά τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο διαγωνισμός είναι ενεργός στην πλατφόρμα από χθες το μεσημέρι.  

Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, φέτος έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους με τους οποίους τροφοδοτούνται τα σχολεία χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο. Η Υπηρεσία Καθαριότητας αναλαμβάνει τη συλλογή και τη ζύγιση των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως κάθε χρόνο». Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τροφοδοτηθούν όλες οι σχολικές μονάδες με επιπλέον εξοπλισμό, δηλαδή κάδους και βιοδιασπώμενες σακούλες. Χαρακτήρισε τη συμμετοχή των σχολείων ενθαρρυντική καθώς ήδη μετέχουν 50 σχολικές μονάδες που σταδιακά θα αυξηθούν. Κάλεσε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και βέβαια τα παιδιά να γίνουν μέλη της πλατφόρμας και να ενισχύσουν τα σχολεία.


Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη δράση της ανακύκλωσης ο διευθυντής του Σχολείου κ. Πέγιος εξηγώντας ότι συμμετέχουν επί χρόνια στον διαγωνισμό. «Ο πλανήτης έχει φτάσει στα όριά του, οι πόροι του εξαντλούνται, και θα πρέπει αυτούς που έχουμε να τους ανακυκλώνουμε ώστε να διατηρήσουμε το επίπεδο της ζωής μας». Η συμμετοχή τους στον μαραθώνιο ανακύκλωσης είναι μίας από τις δράσεις που υλοποιούν με επιτυχία. 

Ο κ. Λεχούδης  θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης εκ μέρους του Δημάρχου Κομοτηνής καθώς και την ικανοποίηση για την 4η συνεχή χρονιά υλοποίησης του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης. «Ευελπιστούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στον τομέα της ανακύκλωσης τη φετινή χρονιά. Από τους προηγούμενους σχολικούς μαραθωνίους διαπιστώνουμε ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που μεταφέρονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δίνουν καλύτερα αποτελέσματα ως προς τον όγκο και την ορθότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που τοποθετούνται στους μπλε κάδους». Τέλος, ο κ. Λεχούδης ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς για τη θερμή συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια. 


Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την εταιρία ΑΦΗΣ, τα Τηγανέλαια Θράκης και το πρόγραμμα Κάθε Κουτί Μετράει, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/komotini.   

Back to top button