«Η Κομοτηνή των φοιτητικών μου χρόνων»-Διαγωνισμός διηγήματος

Διαγωνισμός διηγήματος

Η πόλη της Κομοτηνής έχει συνδεθεί με τη δυναμική παρουσία των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από τη λειτουργία του πρώτου Τμήματος, της Νομικής, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μέχρι σήμερα. Τον ζωτικό ρόλο των φοιτητών στη ζωή της πόλης, κι αντίστροφα, της πόλης στη ζωή και στη μνήμη των φοιτητών του Δημοκριτείου επιθυμεί να αναδείξει ο διαγωνισμός διηγήματος που διοργανώνεται από τον Δήμο Κομοτηνής, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, τον Σύλλογο Αποφοίτων Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΣΑΔΠΘ) και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Δ.Π.Θ. «ΣυνΜορΦωΣη».

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού – Όροι συμμετοχής:

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η Κομοτηνή των φοιτητικών μου χρόνων».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε αποφοίτους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο αποφοίτων.

Email εγγραφών: alumniduth.eggrafes@gmail.com

Πληροφορίες για τη διαδικασία της εγγραφής μπορεί κανείς να βρει στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα κείμενα που θα αποσταλούν πρέπει να μην είναι δημοσιευμένα σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, να είναι γραμμένα σε πεζό λόγο (διηγήματα) και να έχουν έκταση μέχρι 1.000 λέξεις.

Θα βραβευτούν 3 διηγήματα, κατόπιν κρίσης, με χορηγία του Δήμου Κομοτηνής και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Το πρώτο βραβείο θα είναι 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, το δεύτερο 2 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή και το τρίτο 1 διανυκτέρευση με πλήρη διατροφή.

Την επιτροπή που θα επιλέξει τα κείμενα αποτελούν κατ’ αλφαβητική σειρά οι εξής:

Όλα τα κείμενα (ή σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, ένας επιλεγμένος αριθμός τους) θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έκδοση, την οποία θα επιμεληθούν οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» και θα εκδοθεί από τον Δήμο Κομοτηνής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλ. Ταχυδρομείο vzika@helit.duth.gr από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού η επιτροπή  επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων, βάσει του Ν. 2472/1997 και των σχετικών τροποποιήσεων του και σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες: 

Exit mobile version