Κομοτηνή: Συνεχίζονται τα rapid στη Διεύθυνση Υγείας

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου θα γίνονται έλεγχοι:

Στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Υψηλάντου & Συμεωνίδη, τις ώρες 09:00 με 14:00.

Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς είτε έχοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργεια του τεστ. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Exit mobile version