Κομοτηνή :συνεχίζεται η διανομή καφέ κάδων στη Νέα Μοσυνοπούλη

Με γνώμονα την ενίσχυση της περιβαλλοντικής του ταυτότητας, ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει την διανομή των οικιακών καφέ κάδων, για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, σε νοικοκυριά της περιοχής που έχει επιλεγεί ως πιλοτική, τη Νέα Μοσυνούπολη.

Εργαζόμενοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας θα βρίσκονται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στην περιοχή τις ώρες 8:00 – 12:00, με τον εξοπλισμό που θα μοιραστεί στα νοικοκυριά και οδηγίες για τη χρήση του.

Το κάθε νοικοκυριό θα προμηθευτεί έναν μικρό κάδο 10L για την κουζίνα, μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες, όπου θα συλλέγονται μόνο τα υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά κα.. Επίσης, θα μοιραστεί ένα φυλλάδιο οδηγιών για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων και ένα κλειδί. Οι εξωτερικοί μεγάλοι καφέ κάδοι θα είναι με κλειδαριά και θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα εξυπηρετούν και θα τους μοιράζονται τα νοικοκυριά.

Ειδοποιητήριο σχετικά με την διανομή των κάδων μοιράζεται σήμερα και αύριο στα νοικοκυριά της πιλοτικής περιοχής.

Σας προσκαλούμε να συνεργαστούμε μαζί δημιουργικά και αποτελεσματικά και να γίνετε μέρος της προσπάθειας αυτής του Δήμου Κομοτηνής.

Δίνοντας αξία στα οργανικά μας υπολείμματα, πάμε ένα βήμα μπροστά, προστατεύουμε το περιβάλλον!

Exit mobile version