ΚοινωνίαΚορυφαία

Κομοτηνή: συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για την Ουκρανία από Δήμο, Μητρόπολη και Φαρμακευτικό Σύλλογο

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ενημερώνουν τους πολίτες ότι μπορούν να συνδράμουν στη δεύτερη προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτων ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Η ζεστασιά και η αλληλεγγύη που έδειξαν οι δημότες στο πρώτο κοινό προσκλητήριο δημιούργησε ένα κομβόι βοήθειας με 17 παλέτες που εστάλησαν στην Ουκρανία μέσα από το Ουκρανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Ο πόλεμος συνεχίζεται και οι ανάγκες του Ουκρανικού λαού είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερες.

Η συγκέντρωση ξεκινάει την Τρίτη 26 και διαρκεί μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου. Θα γίνεται τις ώρες 08:00 με 14:00, στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής (οδός Γ. Μαρασλή 1). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531083344.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

-ΦΑΡΜΑΚΑ (επίδεσμοι, τσαντάκια πρώτων βοηθειών, παυσίπονα, αντιπυρετικά, οινόπνευμα, σιρόπια αντιβηχικά, Betadine, γάζες)

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (Κονσέρβες, Μακαρόνια, Αλεύρι, Ρύζι, Ζάχαρη, Καφέ, Όσπρια, Μπισκότα).

-ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ- ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ.

ΠΑΝΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν από δημότες, συλλόγους και φορείς θα αποσταλούν από τον Δήμο Κομοτηνής στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τη μεταφορά τους θα αναλάβει το Ουκρανικό Προξενείο ώστε να φτάσουν στους πολίτες της Ουκρανίας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Back to top button