Κομοτηνή: στην Τσανάκλειο τα rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου οι έλεγχοι θα γίνουν τις ώρες 09:00 με 14:00 στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, την Τσανάκλειο (Δημοκρίτου και  Στουκόπουλου).

Από τη Δευτέρα 23 μέχρι και την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα γίνονται rapid tests στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τις ώρες 10:00 με 15:00. 

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με SMS. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 οι πολίτες επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις ή ταξίδια.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.    

Exit mobile version